Miércoles, 16 de Junio de 2021

Otras localidades

SESIÓN DE CONTROL SESIÓN DE CONTROL Los indultos del 'procés' vuelven a central la sesión de control al Gobierno
Leucemia

El jove ontinyentí Bryan necessita donant de medul·la per superar la leucèmia

Li van diagnostcar Leucemia Linfoblàstica Aguda fa uns mesos amb 15 anys i la quimioteràpia moderada no li fa efecte

Bryan en l'habitació de l'hospital

Bryan en l'habitació de l'hospital / Fina García

Bryan és un jove ontinyentí a qui la vida li va canviar de sobte el passat mes de juny quan va començar a trobar-se mal i cansar-se abans de l’habitual. Una visita al metge i un diagnòstic cruel, leucèmia que va fer que fora traslladat a l’hospital La Fe de València. Amb sols 15 anys, els metges li van confirmar una Leucemia Linfoblàstica Aguda pel que va haver de deixar de lluitar amb els seus companys del CF Clariano per fer-ho en una lluita molt més important, la de derrotar al càncer.

A pesar de ser una malaltia comú en xiquets és una malaltia molt dura, però que té cura. La leucèmia es dona quan la medul·la òssia deixa de funcionar bé i s’impedeix el correcte desenvolupament de les cèl·lules. Brayan va passar primer per una quimioteràpia lleu, la que sol fer-se als menors, però al no tindre efecte va haver de sotmetre’s a una quimioteràpia aguda, una quimioteràpia agressiva que li va causar un grau malestar, però que va aconseguir momentàniament frenar eixe càncer. La mala noticia és que la medul·la continua afectada pel que necessita un trasplantament de medul·la que ja porta un temps esperant.

Sa mare, Fina García explicava que “en tan sols uns segons es pot fer molt per la vida del meu fill Bryan” i matisava que “moltes vegades la gent decideix no ajudar perquè pensen que fa mal, però la ciència ha evolucionat molt i ja no es com abans”. La pròpia Fina explica que “com no apareix donant i necessiten fer-li el trasplantament de forma urgent, el meu fill major que és compatible el 50 per cent li donarà la seva medul·la, pel que segurament ingressem de nou el 23 o 24 d'aquest setembre un altre mes per al procés”.

El Doctor Roberto Roig, cap del servei d’hemodonació del centre de transfusions de la Comunitat Valenciana explicava que “quan no es tracta d’un cercle familiar, per a trobar una persona compatible solen no coincidir unes 40.000 persones”, pel que pesar que es complicat ser compatible en medul·la, “quan més gent done més probable serà trobar una solució per buscar que Bryan superar la malaltia”, comentava.

El propi Roberto Roig explicava que des dels 70 fins ara la donació de medul·la ha canviat molt ja que “han aparegut unes màquines capaces de separar i obtenir les cèl·lules necessàries i tornar a l’organisme la resta de cèl·lules”.

Una de les peticions per buscar medul·la / Fina García

El jove Bryan busca donants de medul·la per tractar d’oblidar un malson que va començar ja 3 mesos i que esperem tinga un desenllaç que arribe prompte i en forma de recuperació

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?