Viernes, 05 de Marzo de 2021

Otras localidades

LA VENTANA | PREMIOS GOYA LA VENTANA | PREMIOS GOYA 'La Ventana' desde Málaga: 35ª edición de los Premios Goya

Investiguen abusos sexuals a unes colònies per a monitors

Els tocaments es van produir a finals d'agost al curs d'educadors en el lleure de La Ruca, a Moià

La Fundació Pere Tarrés ha informat al Departament d'Afers Socials perquè l'acusat no pugui exercir de monitor fins aclarir el cas

Casa de Colònies 'La Ruca'

Casa de Colònies 'La Ruca' / Fundació Pere Tarrés

Els Mossos d’Esquadra investiguen diversos casos d’abusos sexuals produïts presumptament a finals d’Agost a La Ruca, una casa de colònies de la Fundació Pere Tarrés a Avinyó, a 8km de Moià, a la província de Barcelona. Segons ha pogut saber SER CATALUNYA, es tracta de tocaments que suposadament feia un dels joves a la resta del grup en el marc d’un curs de monitors de lleure. La Fundació Pere Tarrés va denunciar els fets als mossos i, en cas de derivar en un procés penal, el Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC) es presentarà com acusació popular al cas.

Segons explica la Pere Tarrés a aquesta redacció, durant el curs de 10 dies de formació de monitors i directors de lleure, els alumnes van explicar als docents que un dels integrants del grup “aprofitava els moments d’abraçades per fer tocaments inadequats a diversos companys i companyes”. Un cop informats d’aquesta situació, el MCECC va activar els protocols: es va apartar a la persona del grup, se la va expulsar del curs de manera preventiva i se la va retornar a casa.

A la casa de colònies, segons la Pere Tarrés, es va fer acompanyament de les víctimes, per acompanyar-les i per conèixer els fets. Després de recollir les versions dels afectats, víctimes i fundació van presentar sengles denúncies davant dels Mossos d’Esquadra, a més de notificar al Departament de Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya perquè l’acusat no pugui exercir de monitor fins que no es resolgui el procés.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?