Deportes

Gerard Figueras: "Els protocols han funcionat durant l'estiu, en pretemporada i ara en inici de competicions"

El Secretari General de l'Esport passa pels micròfons del 'Què t'hi Jugues!'

Entrevista a Gerard Figueras, Secretari General de l'Esport

Entrevista a Gerard Figueras, Secretari General de l'Esport

31:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1599746287544/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Al 'Què t'hi Jugues!' conversem amb Gerard Figueras, Secretari General de l'Esport i l'Activitat Física . Amb ell descobrim com aborda el protocol sanitari el món de l'esport a Catalunya, així com també d'altres temàtiques com el diàleg amb el Barça (per Assemblea telemàtica o presencial) o la Candidatura de Pirineus-Barcelona 2030. A continuació, alguna de les seves frases més destacades.

Protocol sanitari a l'esport català

"A Catalunya tenim normativa pròpia i validada per Sanitat. Els protocols han funcionat durant l’estiu, pretemporada i ara en inici de competicions. Una sola fase, una sola normativa i adaptacions a les diferents federacions esportives".

"Ja fa temps que hem començat a fer esport en instal·lacions segures, però mai amb risc zero. Si hi ha positius, caldrà paciència a l'hora d’acomplir protocols i adaptar calendaris".

"Fer tests a l’esport amateur quin cost tindria? Hem de tocar de peus a terra"

La presència de públic en esports no professionals

"Hem aprovat que hi pugui haver públic en els esdeveniments esportius. Hi podrà haver tant públic com es garantitzi el metre i mig de distància, uns 2,5 metres quadrats d'espai disponible per ell. El CSD es mou en paràmetres de 500 en instal·lació tancada, 1000 en instal·lació a l'aire lliure. És una recomanació, mai podrà contradir els topalls marcats aquí. Sigui com sigui, la recomanació segueix sent que hi hagi el mínim públic possible.

Converses amb el Barça

"Estem en diàleg amb el club. Recomanem que, en cas de no tenir garanties, no hi hagi Assemblea telemàtica o presencial a curt termini. La recomanació seria que sigui la mateixa junta qui prengui les decisions i que es ratifiquin en una propera assemblea"

La candidatura de Pirineus-Barcelona 2030

"Si la candidatura no es formalitza dins el 2020, perdrem el tren del 2030. Convindria que s'agilitzi. Projectes potents com uns JJOO no abunden, ajudaria al famós diàleg i serviria per projectar bona imatge en temps de Covid19"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00