Martes, 22 de Septiembre de 2020

Otras localidades

CAT-DIADA CATALUNYA

L'ANC celebra 131 actes a la Diada amb 59.500 persones

Manifestants a l'acte central de l'ANC a la plaça Letamendi de Barcelona

Manifestants a l'acte central de l'ANC a la plaça Letamendi de Barcelona / ACN

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), organitzadora de les multitudinàries manifestacions independentistes cada 11 de setembre des del 2012, ha activat des de les 17.00 hores 131 actes descentralitzats per tot Catalunya que, malgrat les limitacions d'aforament per la COVID-19, han convocat 59.500 persones.

Lluny dels centenars de milers de persones que cada any des del començament del 'Procés' sol reunir l'independentisme als carrers de Barcelona, aquesta vegada les precaucions obligades per la pandèmia han reduït dràsticament el nombre de participants en les mobilitzacions convocades al carrer.

De fet, les autoritats sanitàries van desaconsellar celebrar aquest tipus d'actes, en plena alerta per la pandèmia del coronavirus i a tres dies de l'inici de curs escolar a Catalunya, però finalment l'ANC, reivindicant el dret de manifestació, va decidir no eliminar per complet la seva presència al carrer aquest 11 de setembre i va optar per descentralitzar els seus actes per tot el territori, per evitar aglomeracions i acotar el nombre màxim d'assistents.

Han estat en total més de cent actes a més de 80 municipis catalans els que s'han possat en marxa, la majoria d'ells concentracions davant edificis estatals com jutjats, estacions d'Adif o seus d'Hisenda, de l'Institut Nacional de la Seguretat Social i del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).

Les mobilitzacions, per inscripció prèvia, tenien limitacions d'aforament i mesures de seguretat sanitàries, com la distància entre participants, per reduir el risc de contagis.

Tot i així, el Govern, tement el contacte social entre assistents abans i després dels actes, ha fet una crida als que acudeixin a les convocatòries de l'ANC a extremar les precaucions.

Cap membre del Govern de Quim Torra ha assitit a l'acte central de l'ANC, a la plaça Letamendi de Barcelona, al costat de la seu central d'Hisenda a la ciutat, on l'aforament s'ha limitat a 200 persones, amb una separació de dos metres entre si.

A diferència dels anys anteriors, en els quals hores abans de l'habitual manifestació de la Diada milers de persones ja circulaven pels carrers de Barcelona, aquest cop hi havia una sensació de buit minuts abans d'iniciar-se l'acte, amb les 200 cadires desocupades en el centre de la calçada del carrer Aragó, amb els assistents en els accessos esperant per entrar a les 17:14.

Als que no han pogut acudir als actes convocats per limitació de places, l'ANC els ha emplaçat a sortir als balcons de casa a les 17.14 hores -xifra simbòlica que evoca l'11 de setembre de 1714, quan la ciutat de Barcelona va caure davant el setge de les tropes borbóniques- per reivindicar la independència.

L'acte polític central a la plaça Letamendi ha acabat amb els discursos del president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera; el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?