Martes, 22 de Septiembre de 2020

Otras localidades

El nombre de pisos universitaris baixa a la meitat a Girona, segons els API

Els hotelers estudien fer ofertes als estudiants que hagin deixat el pis

Pisos al centre de Girona.

Pisos al centre de Girona. / Imatge: Ràdio Girona

La ciutat de Girona s'està buidant d'universitaris. Les immobiliàries calculen que aquest curs ha començat amb la meitat de pisos d’estudiants perquè, com que la majoria de classes seran en línia, molts alumnes han tornat a viure amb els pares.

Si l’estiu era un moment en què els agents immobiliaris anaven de bòlit amb les entrades i sortides d’estudiants, entre juny i juliol gairebé ningú ha firmat un lloguer a la ciutat de Girona. El president del Col·legi API Girona, Joan Company, diu que aquest més estan tenint més moviment després de les matrícules universitàries, però que tot i així, la baixada és d'aproximadament la meitat.

Es calcula que a la ciutat de Girona hi vivien de lloguer uns 2000 estudiants, de manera que la reducció ha afectat de ple un mercat tocat per la crisi de la covid. El Col·legi API admet que ha sigut un factor més que està empenyent els preus del lloguer a la baixa.

Justament, els hotels de la ciutat de Girona estudien fer ofertes als estudiants que hagin deixat el pis, però que -per exemple- tinguin dos o tres dies de classes presencials a la universitat.

Ho ha anunciat a Ràdio Girona el president de l’Associació d’Hostaleria de Girona, Josep Carreras.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?