Martes, 22 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Barcelona comença a multar els cotxes i motos més contaminants

L'Àrea Metropolitana ha detectat uns 10.000 vehicles sense etiqueta ambiental de la DGT que han estat circulant fins ara per la Zona de Baixes Emissions

Sala de control de la ZBE Rondes de Barcelona

Sala de control de la ZBE Rondes de Barcelona / AMB - Arxiu (EUROPA PRESS)

Barcelona comença a multar aquest dimarts els cotxes i motos més contaminants que circulin per la Zona de Baixes Emissions que abasta tot l’espai situat entre les rondes. En les darreres setmanes, l’Àrea Metropolitana ha detectat uns 10.000 vehicles sense etiqueta ambiental de la DGT circulant per aquesta àrea, però confia que siguin conductors que han apurat fins el darrer moment i que, a partir d’ara, deixaran aquest vehicle a casa.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha enviat una carta als propietaris dels 10.000 cotxes i motos que han estat circulat fins ara per la Zona de Baixes Emissions per advertir-los que a partir de dimarts, si ho fan, seran sancionats. El responsable de projectes de mobilitat neta de l’AMB, Marc Iglesias, ha explicat a SER Catalunya que han detectat que cada cop es mouen menys vehicles sense etiqueta ambiental per aquest àmbit. I confien que “de forma progressiva, tots els ciutadans s’adaptin a la norma.

Els cotxes i motos sense etiqueta ambiental tenen prohibit circular per l’àrea de 95Km2 que queda entre les rondes, de dilluns a divendres, entre les 7 del matí i les 8 del vespre. L’àrea per on no es poden moure abasta pràcticament tot Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà, una part d’Esplugues de Llobregat i Sant Adrià del Besòs.

Els autònoms amb rendes baixes que tinguin vehicles contaminants els podran seguir utilitzant fins a l'abril del 2021, igual que passa amb les furgonetes. Els camions sense etiqueta podran circular fins al juliol del 2012 i els autobusos i autocars fins al gener del 2022.

Només a la ciutat de Barcelona hi ha una vintena de punts on s’han instal·lat prop de 70 càmeres que llegiran les matrícules dels vehicles i detectaran els que no tenen etiqueta ambiental. A més, hi haurà 27 vehicles de la guàrdia urbana que faran controls aleatoris per la ciutat.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona defensen la necessitat d’aquesta actuació per rebaixar els nivells de contaminació, però són conscients que amb aquesta mesura no n’hi haurà prou.

Les multes havien de començar l’1 d’abril, però es van retardar per la pandèmia. Ara les administracions han decidit reactivar la Zona de Baixes Emissions i començar a posar sancions tot i que la situació encara no és de normalitat.

Malgrat la frenada que s'ha produït amb el confinament, des de finals del 2017, a l'àrea de Barcelona 9.000 propietaris han canviat un vehicle contaminant per la Targeta Verda que ofereix tres anys de transport públic gratuït.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?