Sábado, 27 de Febrero de 2021

Otras localidades

Retorn a les aules sense incidències a Lleida i amb disciplina dels alumnes

La tornada a l'escola ha estat marcada per la mascareta, el gel hidroalcohòlic i la presa de temperatura a alumnes i professors que accedien als centres, que han hagut de reconverir espais per poder fer grups més petits

Els professors també s'han hagut de sotmetre a la presa de temperatura quan han accedit als centres.

Els professors també s'han hagut de sotmetre a la presa de temperatura quan han accedit als centres. / RÀDIO LLEIDA

El retorn a les aules a Lleida per als prop de 62.800 alumnes d'Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional ha estat plàcid, sense grans incidències, i amb disciplina per part dels escolars ja que tots els que ho havien de fer, entraven a classe amb la mascareta, es posaven el gel hidroalcohòlic quan calia i se sotmetien sense queixa a la presa de la temperatura, segons el departament d'Educació.

Una situació de "respecte" cap a la por al contagi que, de moment, ha fet que la immensa majoria de l'alumnat hagi acudit a classe després de sis mesos. No obstant hi ha hagut excepcions, com alguns membres del col.lectiu gitano de Lleida, Mollerussa i Alfarràs o famílies de les plataformes Mariola en Moviment o Balàfia en Moviment, que no han portat els fills als centres i demanen l'alternativa de l'escola telemàtica.

Montellà i Vall de Boí

A Montellà, a la Cerdanya, però, l'escola no ha pogut obrir aquest dilluns perquè no hi ha suficients professors ja que dels 7 que té el centre, 5 estan de baixa després de l'aparició d'un positiu entre el cos docent. El dimecres és previst que s'hi incorporin els docents substituts i l'escola, per fi, pugui obrir. Serà llavors que els seus 43 alumnes podran començar el curs.

A la Vall de Boí són 66 els alumnes que no han començat avui el curs però en aquest cas per causes alienes a la Covid. Els pares rebutgen la presència d'un dels professors.

Baixes cobertes

En altres centres, com l'Institut Josep Lladonosa de Lleida han cobert 5 baixes del professorat amb personal substitut, que no s'ha incorporat fins aquest dilluns, pel que s'han hagut de posar al cas de la situació i dels grups que els pertocava.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?