Martes, 29 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Quatre brots en un cap de setmana a La Vall d'Albaida

Conselleria confirma a més a més que el confinament de Benigànim s'allarga almenys set dies més

Un laboratori analitza els resutlats d'una PCR

Un laboratori analitza els resutlats d'una PCR / selimaksan (Getty Images)

Males no, malísimes noticies les que aquest cap de setmana deixa a La Vall d’Albaida quant a la covid-19. I és que el passat divendres Conselleria de Sanitat va confirmar dos nous brots a Ontinyent, ambdós d’origen social i que afectaven a 6 i 4 persones, augmentat el nombre total de casos i acumulant 4 brots en una setmana.

Cal destacar també l’aparició d’un cas al centre La Solana de la capital de La Vall d’Albaida, concretament en l’aula de 4 anys. Joan Mira, director del centre, explicava que la persona que ha donat positiu només va assistir el dilluns al centre i aqueix dia, el grup va estar la major part del temps en l'exterior, per la qual cosa aconsellen mantindre la calma i confiar que tot eixirà bé.

A banda dels 2 brots a Ontinyent, la localitat d’Aielo de Malferit, que semblava haver controlat la pandèmia amb els 4 casos que va tindre fa unes setmanes va tindre dissabte el brot amb major nombre de contagis de tota la Vall d’Albaida amb un total de 10 d’origen social. Cal destacar, per a mal, que no va ser l’únic brot a la localitat aielonera que eixe mateix dia també tiornava a aparèixer a la llista amb un brot de 5.

Localitats com L’Olleria o Aielo estan immerses la realització de proves PCR, pel que hi haurà que anar molt amb compte amb les llistes que publique demà Conselleria.

Respecte a la situació de Benigànim, que continua sent la primera i fins ara última localitat de la Comunitat Valenciana a la que han decretat eixe confinament deurà estar 7 dies més en confinament segons s’ha decretat des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 i després d'analitzar els informes epidemiològics sobre la incidència del virus.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assenyalat que "continuaran estant vigents les mesures en el municipi una setmana més per a salvaguardar i protegir la salut de tots els veïns i veïnes i evitar la propagació del virus".

La titular de Sanitat ha ressaltat que "la situació epidemiològica ha millorat, encara que no prou com per a aixecar les mesures adoptades per a la contenció i prevenció del virus".

D'aquesta manera, a través d'una nova resolució, es torna a precisar que el confinament és perimetral a la població de Benigànim, permetent-se, en tot cas, la circulació de persones residents dins del municipi; s'estableix fins a un màxim de 10 persones en reunions de caràcter social o familiar i els actes de culte es realitzaran fins a un terç de la capacitat d'aquests llocs, sempre respectant les normes de seguretat d'ús de la màscara i distanciament social.

La resolució entrarà en vigor a partir de les 00.00 hores de demà dimarts.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?