Martes, 29 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Responsabilitat individual i coherència

Mireia Pascual, periodista

Sé que estem cansats de portar mascareta a tots els espais de la nostra vida, sé que la situació segueix sent, després de mesos, estranya i més pròpia de la ciència-ficció que de la realitat, però és el que ens ha tocat viure i hem d’adaptar-se i actuar amb solidaritat i consciència social.

El virus ha vingut per a quedar-se, de moment. I per tant hem de conviure mentre arriba l’esperada vacuna que salvarà milions de vides, com ja han fet totes les vacunes anteriors amb altres malalties ja erradicades o amb mínima incidència sobre les nostres vides. Però mentre este moment arriba, cal pensar en tots, no sols en l’individualisme pur i egòlatra.

Evidentment no podem ficar-nos a una bambolla, el virus està i ens pot tocar a qualsevol, però cal actuar des de la precaució i prevenció. Les conseqüències de l’acció individual tenen repercussions clares i directes en la vida o mort d’altres persones, grans la major part de les vegades, però també en gent més jove o amb problemes de salut. Negar-se a fer-se una PCR després d’un contacte directe amb una persona amb covid positiu, saltar-se la quarantena establerta es done positiu o negatiu per si se s’està en període d’incubació de la malaltia, no utilitzar la mascareta a espais públics o fer-ho malament, no rentar-se les mans amb freqüència, etc.

Repercuteix en l’expansió de la malaltia de forma més ràpida del que ens agradaria per trobar una cura, repercuteix en que algú moriga abans de temps, repercuteix en sostindré un sistema sanitari molt carregat i cansat i també repercuteix, en la feina i en l’economia i en un augment de la probabilitat de que confinen de nou a tota la població. No parlem de qualsevol cosa, parlem de la salut de les persones i de la vida. Responsabilitat individual i coherència és el que tots junts hem d’aconseguir.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?