Sociedad
ECONOMIA

La Generalitat està disposada a pagar perquè Saint-Gobain es quedi a l'Arboç

Eurodiputats demanaran a la CE que investigui si l'empresa compleix la normativa mediambiental a tot el continent.

Reunió entre el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, els alcaldes de l'Arboç i Banyeres del Penedès, i el comitè d'empresa de Saint-Gobain. / ACN

L'Arboç

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat que la Generalitat està disposada a aportar diners públics perquè Saint-Gobain es quedi un any més a l'Arboç i retiri, de moment, l'ERO de la seva divisió Glass, que deixaria sense feina més d'un centenar de persones. Concreta que l'aportació de fons públics no vindria només de la Generalitat, sinó que l'Estat també està disposat a posar-hi diners i fins i tot n'hi podria haver per part de la Unió Europea. Amb tot, Tremosa ha afirmat que "allargar un any" la continuïtat de l'empresa suposaria "pocs milions d'euros". "Un dígit, no dos dígits. No estem parlant d'una xifra desorbitada ni un esforç que no puguem fer", ha afinat.

Tremosa s'ha reunit aquest dimarts amb el comitè d'empresa de la fàbrica de vidres per a automòbils i amb els alcaldes de l'Arboç i Banyeres del Penedès (Baix Penedès). L'objectiu del Govern és "guanyar uns mesos" en els quals la conjuntura econòmica pot millorar.

D'altra banda, ha apuntat que eurodiputats catalans preparen una pregunta a la Comissió Europea perquè Saint-Gobain sigui investigada per si compleix la normativa mediambiental a tota la Unió Europea.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00