Lunes, 19 de Octubre de 2020

Otras localidades

El ministre de Justícia anuncia que els indults del ''Procés' començaran a tramitar-se la setmana vinent

Juan Carlos Campo ho ha anunciat en resposta a una pregunta de la diputada de Junts per Catalunya, Laura Borràs

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, durant la sessió de control al Govern al Congrés dels Diputats

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, durant la sessió de control al Govern al Congrés dels Diputats / Emilio Naranjo (EFE)

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha anunciat aquest dimecres durant la sessió de control a Govern al Congrés que els indults per als condemnats en el judici del 'Procés' començaran a tramitar-se la setmana que ve.

"Pel que fa a aquest Ministeri es refereix (...), també està tramitant els indults. Per cert, aquests que a vostè li preocupen, perquè els toca, començaran a tramitar-se la setmana que ve", ha dit Camp en resposta a preguntes de la diputada de Junts per Catalunya Laura Borràs sobre "la deriva" de la justícia espanyola.

L'última petició d'indult per als condemnats del 'Procés' es va presentar el passat mes d'agost a favor de l'expresidenta de Parlament Carme Forcadell, sumant-se a les ja presentades pels dotze líders independentistes condemnats per sedició.

El tràmit de sol·licitud dels indults per particulars es pot dur a terme pels penats, els seus parents o qualsevol altra persona en nom seu. Les sol·licituds s'han de sotmetre a informe del tribunal sentenciador, en aquest cas la Sala Penal del Tribunal Suprem, havent de ser escoltat prèviament el Ministeri Fiscal.

La concessió, en cas de produir-se, competeix a Rei, a proposta del ministre de Justícia i prèvia deliberació del Consell de Ministres, i s'ha d'acordar mitjançant un Reial Decret publicat al Butlletí Oficial de l'Estat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?