Sociedad

El Govern flexibilitza les restriccions als geriàtrics, mercats i terrasses de Menorca

Les terrasses passaran del 50 al 75% d'ocupació

Imatge del port de Maó / Cadena SER

Mahón

La presidenta de la Govern, Francina Armengol, ha informat aquest dijous que les restriccions es suavitzaran en residències, terrasses i mercats de Menorca ja que el nombre de casos de COVID19 és menor que a la resta d'illes de les Balears.

En concret, Armengol ha remarcat que s'elimina la restricció d'una visita al dia d'una hora a les residències geriàtriques, tot i que serà obligatori continuar acordant les visites, que seran supervisades, es duran a terme en espais amplis amb bona ventilació i no es podran fer a les habitacions, excepte que es visiti a una persona que estigui al llit per problemes de salut o prescripció mèdica.

En segon lloc, es permetran les sortides dels residents de manera autònoma o acompanyats per familiars o persones del seu entorn afectiu. Igualment, per a seguir mantenint el control sanitari, no podran pernoctar fora dels seus centres.

D'altra banda, l'aforament de les terrasses dels bars i restaurants s'amplia a l'illa de 50 al 75% en establiments de restauració i hostaleria amb un aforament interior de més de 50 persones.

Finalment, Armengol ha detallat que es podrà augmentar l'aforament al 100% dels mercats ambulants amb menys de 20 parades. En el cas que tinguin més 20, la restricció passa del 50% actual al 75% del seu aforament permès, i sempre prioritzant els llocs d'alimentació. En la mateixa línia s'actuarà en relació amb les terrasses.

Aquesta flexibilització de les mesures diferenciada de la resta d'illes ha estat explicada aquest dijous a la presidenta del Govern als alcaldes de Menorca i, tal com ha manifestat, es publicaran en una resolució dissabte que ve.

Armengol ha agraït, tant a la societat menorquina, com a les seves institucions, la seva implicació i els sacrificis realitzats durant aquests últims mesos. En aquest sentit, ha recalcat algunes dades que posen de manifest la bona evolució en el control de la malaltia en les últimes setmanes.

La incidència acumulada en els últims set dies és de 19,63 per cada 100.000 habitants a Menorca, mentre que en el conjunt de les Balears és de 114,47. A més, Armengol ha destacat que en les dues últimes setmanes Menorca ha passat de tenir 169 casos actius a tenir 36. "Les dades acompanyen poder flexibilitzar algunes mesures a Menorca i esperem que en els pròxims 15 dies puguem seguir fent-ho", ha dit.

Per la seva banda, la presidenta del Consell, Susana Mora, ha remarcat que "el rigor de les famílies menorquines i la disciplina i el bon comportament de la comunitat educativa ha propiciat que l'illa estigui contenint aquesta segona onada i els índexs de transmissió comunitària s'estan reduint dia a dia ".

"La nostra situació és diferent de la de les nostres illes veïnes, on la transmissió comunitària encara té uns índexs exponencials que preocupen" ha manifestat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00