, 22 de de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | DIRECTO CORONAVIRUS | DIRECTO Salvador Illa: "La segunda ola no es una amenaza, es una realidad"

Els Bombers treballen cada dia en dos incendis d'indústria a Catalunya

Volen fer servir un dron per controlar des de l'aire l'estructura de les naus en flames i evitar riscos personals

Durant el confinament entre abril i maig van baixar els focs en empreses per aturada de l'activitat

Incendi a l'empresa Dallant de Sant Feliu de Llobregat

Incendi a l'empresa Dallant de Sant Feliu de Llobregat / BOMBERS

Els Bombers de la Generalitat treballen cada any en uns 600 incendis en indústries, dos de mitjana cada dia. Intentar salvar les empreses de les flames és una prioritat perquè la destrucció d'un negoci és devastador per tota la gent que hi treballa, tal i com recorda José Luis López, cap de la Divisió d'Operacions dels Bombers:

L'últim gran incendi en una indústria va durar 3 dies, entre el 17 i el 20 de setembre, i va destruir l'empresa d'aromes alimentaris Dallant, de Sant Feliu de Llobregat, una nau de 3.000 m2, que va cremar completament, sense ferits. Fins a 39 dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar en l'extinció d'aquest foc. Una densa fumera negra va alertar part del Baix Llobregat.  Només entre juliol i agost, els Bombers han actuat en més de cent focs d'indústria, 61 al juliol i 48 a l'agost.

Els professionals estableixen una zona calenta, al costat dels murs de la fàbrica on no es poden posar ni vehicles ni bombers. Per això un dels projectes a mig termini, quan hi hagi recursos és incorporar un dron que ajudi a veure des de l'aire punts perillosos i evitar així exposar els bombers. Amb tot López recorda que la prioritat són els camions:

Quan les flames són molt virulentes, com en el cas de Sant Feliu, els equips d'extinció intenten evitar que les empreses del costat també es cremin i sobretot protegir els veïns, del fum o de productes tòxics. "Parlem amb els responsables de les empreses i ens expliquen la càrrega de combustible que hi ha dins, i com està compartimentada la indústria per poder aïllar zones. Però quan el foc està tan desenvolupat la situació es complica molt", explica López. El plàstic és el material que crema més.

Durant el confinament i l'aturada de l'activitat també van baixar els incendis: n'hi va haver 18 a l'abril i 39 al maig, quan la mitjana mensual gira entorn als 50/70. Les causes d'aquests incendis són molt diverses segons els Bombers i complexes d'investigar. "No hi ha una causa concreta que es vagi repetint en tots els casos i quan queda tot tan destruït és molt complicat saber quin ha estat l'origen", expliquen fonts oficials dels Bombers. Normalment, el cos fa un informe tècnic sobre les possibles causes. Quan es tracta d'un cas penal perquè hi ha indicis que es tracta d'un foc intencionat, el cas queda en mans dels Mossos d'Esquadra.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?