Sociedad

Els controls de temperatura d'Atocha i Sants només detecten tres persones amb febre entre 700.000 passatgers

Els controls de temperatura d'Atocha i Sants només han detectat 3 passatgers amb febre dels 700.000 que han mesurat

Càmara termogràfica instal·lada a l'accés de l'AVE a l'estació de Sants / Anna Punsí

Barcelona

Les càmeres termogràfiques que mesuren la temperatura dels passatgers que agafen l'AVE a l'estació de Sants i a la d'Atocha han analitzat 700.000 viatgers i només ha detectat 3 persones amb febre. Tot i que la xifra és molt baixa, la Generalitat insisteix en posar més controls de temperatura a l'aeroport de El Prat i les estacions de tren per als viatgers procedents de Madrid, que viu una situació molt preocupant per l'elevat número de contagis.

Les càmeres termogràfiques d'Atocha i Sants van entrar en funcionament el 31 de juliol. Segons dades d'Adif, des de Llavors, han passat 441.000 viatgers per l'estació de Madrid i 259.000 per la de Barcelona i només s'han detectat 3 persones que tenien una temperatura superior als 37,5 graus. Tots tres anaven a agafar l'AVE a Atocha. Aquests passatgers no van pujar al tren i el portaveu de Renfe a Catalunya, Antonio Carmona, explica que se'ls va oferir l'opció de canviar el bitllet o recuperar els diners.

Malgrat els pocs casos que es detecten en els controls de temperatura a les estacions, el govern català insisteix en la necessitat de posar càmeres termogràfiques a totes les estacions d'AVE a Catalunya i a l'Aeroport d'El Prat per analitzar els passatgers que venen de Madrid. També reclamen la presència de gestors Covid per acompanyar els possibles positius que es detectin en aquests espais. En aquest sentit, el conseller de Territori, Damià Calvet, ha enviat una carta al secretari d'estat d'Infraestructures, a Pedro Saura, en la que s'ofereix a col·laborar per implantar aquestes mesures.

Segons fonts del Ministeri de Sanitat, des de finals de l'estat d'alarma el sistema de salut ha detectat 144 persones que van donar positiu en Covid-19 i que dies abans havien viatjat en trens AVE o de llarga distància de Renfe. Són 144 viatgers dels més de 5 milions que ha mogut Renfe en les diferents línies que recorren Espanya. En aquests casos, el ministeri ho comunica Renfe per poder localitzar els passatgers que han viatjat a prop del positiu. Antonio Carmona també explica que si algun viatger se n'assabenta durant el trajecte que és positiu o que ha estat en contacte amb algun positiu, disposen d'una zona especial i aïllada al tren perquè pugui continuar el viatge sense posar en risc la restat de passatgers.

En el cas de l'aeroport de Barajas, on es mesura la temperatura dels viatgers internacionals, el sistema ha detectat 154 positius, una xifra que representa un 0,03 per cent del total de passatgers que van arribar a Madrid.

Les càmeres termogràfiques també han detectat que 3.000 persones a Sants i 3.700 a Atocha portaven la mascareta mal posada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00