Sociedad

Jaume Asens adverteix que Lesmes practicarà "el colpisme institucional" si avui nomena 3 magistrats del Suprem

El president del grup parlamentari d'Unides Podem assegura que el Consell General de Poder Judicial "no té legitimitat democràtica"

ENTREVISTA Jaume Asens (president grup Unides Podem i Comuns al Congrés) "Si Lesmes nomena avui 3 magistrats del Suprem hi haurà colpisme institucional"

ENTREVISTA Jaume Asens (president grup Unides Podem i Comuns al Congrés) "Si Lesmes nomena avui 3 magistrats del Suprem hi haurà colpisme institucional"

17:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1601448340563/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Jaume Asens, en una entrevista a SER Catalunya, apunta que portar al Constitucional els nomenaments de nous jutges de Suprem "és una possibilitat". El president del grup parlamentari d'Unides Podem adverteix que el Consell General de Poder Judicial "no té legitimitat democràtica" i que si Carlos Lemes segueix endavant amb les designacions "s'haurà produït un primer pas de colpisme institucional".

Segons Asens, "La renovació de l'CGPJ és una exigència democràtica. Això no ha passat. La dreta s'ha atrinxerat a la cúpula per tenir un control ideològic que és molt útil per a la supervivència de el Partit Popular. Els jutges que es nomenaran avui són els que han de decidir els principals casos de corrupció que afecten el PP. Tenen més probabilitats que hagi resolucions favorables "

El president del grup de Unides Podem al Congrés assenyala que "és una situació greu que altera les normes de el joc. Això dinamita les bases de la separació de poders. " Asens adverteix que "La ideologia compta, els jutges són persones de carn i ossos amb els seus perjudicis. Fins i tot Carlos Lesmes va dir que els jutges han de defensar la unitat d'Espanya "

Jaume Asens ha apuntat que en la sentència que absol la cúpula de Bankia per la seva sortida a borsa "hi ha un cert biaix. En aquest cas es pot posar en evidència perquè és important per al PP mantenir el control ideològic de la cúpula judicial. També posa en qüestió la funció de control del Banc d'Espanya "

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00