Sociedad

El BUS-VAO de la C-31 porta tantes persones com els altres 2 carrils junts

La Generalitat ha presentat avui el Pacte per la Mobilitat Sostenible del Maresme que recull actuacions per valor de 430 milions des d'ara i fins el 2025

El BUS VAO de la C 31 a Badalona, obert al tràsit el mes d'agost passat / ACN

Barcelona

El carril BUS-VAO de l'autopista C-31 al seu pas per Badalona, en hora punta, porta tantes persones com els altres dos carrils convencionals junts. Són dades del Departament de Territori que ha fet públiques el conseller, Damià Calvet, quan encara no fa dos mesos de l'entrada en funcionament d'aquest espai reservat per als autobusos, les motos i els cotxes amb 2 o més ocupants.

El BUS-VAO ha generat cert recel perquè no s'ha afegit als tres carrils que hi havien a la C-31 entre Montgat i Badalona, sinó que n'ha substituït un, amb el risc que s'incrementessin les retencions d'accés a Barcelona en hora punta. Però el balanç provisional que fa la Generalitat és positiu. Pel carril Bus-VAO no passen tants vehicles com pels altres, però com que l'utilitzen autobusos i cotxes amb 2 persones o més, el resultat és que per aquest nou carril circulen, almenys, tants viatgers com pels altres dos junts. Hi ha dies en què se'n comptabilitzen fins i tot més.

El conseller de Territori, Damià Calvet, assegura que "la xifra de persones que es mouen en transport públic o en vehicles d'alta ocupació és bona i, per tant, li dona sentit a aquesta mesura". Calvet no ha donat dades del grau de congestió en hora punta a la C-31, formarà part del balanç que prepara el seu departament per al mes de novembre, quan el nou carril bus hagi complert tres mesos.

Calvet ho ha explicat a Mataró després de presentar el Pacte per la Mobilitat Sostenible del Maresme que ha tingut el suport unànime de les forces polítiques del consell comarcal. És un pla a 5 anys que preveu 430 milions d'euros d'inversió per adaptar la comarca a la nova situació que es generarà la desaparició dels peatges de la C-32 a l'agost de l'any que ve.

El document recull 30 mesures per millorar la connectivitat de tots els pobles amb l'autopista, transformar la N-II amb un eix cívic, incrementar l'oferta i el temps de recorregut del transport públic i ampliar les vies ciclistes i l'espai per a vianants. Un dels objectius concrets és que l'any 2025 el 42% de tots els desplaçaments entre el Maresme i Barcelona es facin en transport públic. Ara es fan el 38%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00