Sociedad

Stuani es queda i arriben Nahuel Bustos, Bárcenas i Cristóforo

Alcalá es desvincula del Girona i fitxa pel Cádiz on torna, cedit, Jairo Izquierdo.

L'uruguaià Joaquin Zeballos ha estat cedit al Barça B.

Cristóforo,. Nahuel i Bárcenas. / Imatge: Girona FC

Girona

El Girona va tancar el mercat de fitxatges d'estiu amb tres incorporacions anunciades a toc de campana, la darrera, fins i tot, força més tard de les dotze de la nit, l'hora de tancament del mercat de fitxatges d'estiu. Es tracta de dos jugadors d'atac, el prometedor argentí Nahuel Bustos i el panameny Yoel Bárcenas, aquest amb experiència a Segona i del migcentre uruguaià Sebastián Cristóforo.

Tot i la sortida del central Pedro Alcalá, no va arribar cap relleu per aquesta posició. Ahir també van fer les maletes l'extrem Jairo i el davanter Joaquin Zeballos però la bona notícia és que el davanter uruguaià Cristhian Stuani, un mercat més, torna a quedar-se  Girona tot i tenir tots els pronòstics en contra. El que, de moment, no es mou, és el capità Àlex Granell però podria acabar marxant.

Arribades

El davanter argentí Nahuel Bustos (22) arriba cedit pel Manchester City, que ha comprat el 65% dels drets al Talleres de Córdoba per 6’5 milions d’euros. L’equip argentí conserva un 20% d’aquests drets. La seva arribada la va fer oficial la LFP abans, fins i tot, que el propi Girona.

Bustos pot actuar en totes les posicions del front d’atac i aquesta temporada ha marcat 9 gols en 20 partits a la lliga i 1 gol en 1 partit a la copa. No juga des del 15 de març.

La segona incorporació és la del panameny Yoel Bárcenas (26), un extrem dret que arriba cedit pel Cancun mexicà amb opció de compra. Ja té experiència a Segona perquè ha jugat les dues últimes campanyes a l’Oviedo, amb el que ha anotat 14 gols en 70 partits. Bárcenas ha disputat 42 partits amb la selecció del seu país i va formar part de l’històric combinat que va debutar a Mundial de Rusia 2018.

Poc després de les 12, el Girona anunciava la tercera incorporació, la del migcentre defensiu Sebastián Cristóforo (27), que firma per una temporada amb opció a una segona i que arriba lliure després de desvincular-se de la Fiorentina (Itàlia).

Format a Peñarol (Uruguay), ha disputat 66 partits de Lliga a Primera amb el Sevilla (33), Eibar (18) i Getafe (15) i amb el conjunt andalús també ha participat en 13 partits d'Europa League, competició que va guanyar 3 cops en la seva estada a Sevilla. A Itàlia ha disputat 35 partits de Serie A.

Però la millor notícia va ser, un cop més, la continuïtat de Cristhian Stuani. L’uruguaià, que estava convocat amb la seva selecció, ha viscut el desenllaç del mercat de fitxatges des de casa degut a un cop al genoll dret que es va fer contra el Fuenlabrada i que l’ha dispensat d’anar amb el combinat charrúa. Els metges recomanen repós.

Tampoc s'ha mogut de Girona el capità Àlex Granell. Tot i que semblava que ho havia de fer ahir, a dia d'avui continua sent integrant de l'equip gironí però ningú assegura que no pugui canviar d'aires pròximament.

Sortides

El Girona va complir estrictament aquella màxima que diu que abans d’entrar s’ha de deixar sortir. El primer en agafar l’AP-7 va ser el davanter uruguaià Joaquin Zeballos (23), que jugarà cedit al Barça B. Va arribar al mercat d’hivern passat però va tenir protaganisme. Poc després d’aterrar es va decretar el confinament i quan es va reprendre la competició va intervenir en 4 partits en els que va sumar 124 minuts. A aquest bagatge s’hi ha de sumar els 12 minuts que va estar al camp en la primera jornada d’aquesta lliga.

El següent en fer les maletes va ser Jairo Izquierdo (26). L’extrem, fitxat l’estiu del 2018 a l’Extremadura torna a Cádiz, on juga va jugar cedit fa dues temporades amb millor rendiment que el que ha tingut en la temporada 19/20 i els dos partis de la 20/21 a Girona. La temporada passada va jugar 34 partits, 20 de titular però no va veure porta tot i ser un extrem. Aquesta temporada segueix negat de cara a porta tot i haver estat titular en els dos partits que ha jugat el Girona.

Qui també va posar rumb a Cádiz va ser el central murcià Pedro Alcalá (31). Es va pactar la seva desvinculació i posa punt i final a 5 temporades completes al Girona, on va aterrar el curs 15-16 procedent del Llagostera. Després de dos primers cursos amb molt de protagonisme, havia anat perdent rellevància. Ha jugat 132 partits de lliga, 33 dels quals, a Primera.

Plantilla

Un cop tancat el mercat de fitxatges la plantilla del Girona la formen 22 jugadors; els porters Muric, Juan Carlos i Suárez; els defenses Yan Couto, Calavera, Ramalho, Santi Bueno, Juanpe, Bernardo, Enric Franquesa i Luna; els migcampistes Gumbau, Granell, Cristóforo, Monchu, Valery, Samu Saiz i Aday; i els atacants Pablo Moreno, Yoel Bárcenas, Nahuel Bustos i Cristhian Stuani.

A més, es compta amb els jugadors de la cantera que ja han debutat a la lliga, Ibrahima Kébe, Pau Victor i Turmo i queden tres fitxes lliures que es poden cobrir amb jugadors que estiguin a l'atur.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00