Domingo, 25 de Octubre de 2020

Otras localidades

Actualidad Económica

El PIB de Menorca va caure un 35,7% al segon trimestre de 2020

En el període de l'estat d'alarma i confinament l'economia menorquina va suportar millor la pandèmia que les Pitiüses

La presidenta de CAEB, Carmen Planas, afirma que Menorca va superar el segon trimestre de l'any millor que les Pitiüses.

La presidenta de CAEB, Carmen Planas, afirma que Menorca va superar el segon trimestre de l'any millor que les Pitiüses. / CAEB

L’economia de Menorca va caure un 35,7% al segon trimestre de l’any segons l’informe de conjuntura econòmica de CAEB. Val a dir que aquest període coincideix amb l’estat d’alarma de la pandèmia als mesos d’abril, maig i juny. La nostra illa es troba a la mitjana balear i no és la pitjor de les illes. A les Pitiüses la caiguda va ser del 40,1% i a Mallorca del 34,8%.

Això també s’ha notat en la destrucció de llocs de feina, set punts i mig pitjor a les Pitiüses amb un 22% que a Menorca amb un 14,5% ja que, en aquest període Eivissa i Formentera tenen més turistes que Menorca. Això implica també subsectors com agències de viatges, transport, allotjament i restauració. Les Pitiüses també han tingut pitjors números en construcció o compravenda d’immobles respecte a Menorca.

Carmen Planas, presidenta de CAEB, considera clau per a poder sortir d’aquesta situació que Madrid faci una aportació econòmica important dels fons europeus que rebrà i es dissenyi un pla d'actuació que vagi més enllà que els ERTO.

Planas també demana que els treballadors aprofitin aquesta situació per a formar-se i ser més competitius al futur quan es normalitzi la situació.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?