Sábado, 31 de Octubre de 2020

Otras localidades

ÚLTIMA HORA ÚLTIMA HORA Muere el actor Sean Connery a los 90 años

Barcelona multa 10.700 cotxes i motos contaminants

La Zona de Baixes Emissions ha reduït a l'1% els turismes i motocicletes sense etiqueta ambiental que es mouen per la ciutat

Operaris instal·lant una senyal de Zona de Baixes Emissions

Operaris instal·lant una senyal de Zona de Baixes Emissions / AMB - Archivo (Europa Press)

Les multes a la Zona de Baixes Emissions van començar el 15 de setembre i, en les primers dues setmanes, Barcelona ha posat més de 10.700 sancions a cotxes i motos sense distintiu ambiental de la DGT. La mesura, que busca millorar la qualitat de l'aire, ha reduït el nombre de motos i cotxes contaminants del 3 a l'1%.

El regidor d'Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha explicat que els vehicles sancionats són cotxes i motos sense etiqueta ambiental que no tenen cap tipus de moratòria, que no estan exempts i que no han demanat un permís puntual per circular. Per tant, vehicles que estan incomplint la prohibició de circular per la zona que queda entre les Rondes.

Badia destaca que en només 15 dies els cotxes i motos més contaminants que circulaven per la ciutat s'han reduït dràsticament: el 14 de setembre eren un 3% de tots els vehicles que es mouen per Barcelona i ara només un 1%. A més, el regidor considera que aquest percentatge encara es reduirà més "quan comencin a arribar les multes i pràcticament serà residual".

De fet, des que en 2017 es va començar a parlar de la Zona de Baixes Emissions, els vehicles sense etiqueta ambiental que circulen per la ciutat han passat del 20% al 3%. Això vol dir que s'han reduït en un 85 per cent els vehicles sense etiqueta ambiental, incloent furgonetes i camions que encara tenen uns mesos per adaptar-se. Han baixat també un 40% els vehicles amb etiqueta groga que seran els següents en patir restriccions. L'Ajuntament ha explicat que s'està treballant en aques horitzó, però que encara no hi ha cap calendari establert.

La caiguda dels vehicles sense etiqueta ha reduït la contaminació, però no suficient. I en algunes estacions mesuradores de la ciutat ja se superen els nivells recomanats per l'Organització Mundial de la Salut. Per això, el regidor, Eloi Badia, insisteix que la Zona de Baixes Emissions és una mesura necessària, però insuficient per millorar la qualitat de l'aire de la ciutat. Diu que no es pot descartar el peatge urbà i que cal recuperar els viatgers del transport públic.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?