Sociedad

El fotògraf Lluís Real ret homenatge a les trobades musicals del Bar Infanta de Maó

L'emblemàtic local celebra cantades setmanals des de fa una dècada

Mahón

“Lluís Real retrata amb puresa i ànima l’interior de les coses i de les persones, on hi ha els secrets, les penes i angoixes, les alegries i glòries, l’amor. Aquest anar i venir del ser persona que, quan s’expressa i es comparteix en societat, ens transforma, ens amplifica i ens fa sentir més vius. El Bar Infanta és un espai de trobada amb l’altre i amb un mateix, i per tant és un espai d’expansió i un cant a la vida en comunitat.” D’aquesta manera es presenta el darrer treball fotogràfic de Lluís Real, un treball editat en format de llibre d’autor, que recull l’esperit i les vivències del Bar Infanta de Maó on, des de fa 10 anys, cada dimecres d’estiu s’ajunten prop d’un centenar de persones al voltant de les guitarres per cantar cançons menorquines.

“Aquestes imatges i aquesta història, entre altres coses, ens recorden la importància del fet col·lectiu a les nostres vides. I encara que el moment requereixi de prudència, no oblidem que l’apropament a les persones és de les coses més vitals que tenim al nostre abast, no oblidem que compartir ens aproxima a viure amb més riquesa i més bellesa” assenyala l’autor en el seu propi treball, on es recullen més de 120 fotografies en blanc i negre, que transmeten les sensacions, les emocions i l’alegria d’aquest pintoresc bar de barri, un dels darrers que queden als carrers de Maó.

“Bar Infanta” s’hauria d’haver vist la llum durant els mesos d’estiu, però les circumstàncies sociosanitàries del moment, han endarrerit la seva presentació fins aquest mateix dijous 8 d’octubre. El llibre està properament a la venda en les llibreries.

"Bar Infanta" / Lluís Real

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00