Hoy por Hoy Reus
Actualidad
Cambrils

Les històries de Cambrils, en format familiar

Des del Parc Samà als episodis de la Guerra Civil o la història del nucli antic o del port, Cambrils s'obre de bat a bat al visitant que vulgui conèixer a fons la vil·la.

Nucli antic de Cambrils. / Cedida

Cambrils

Més enllà del turisme de temporada, de les seves platges o la seva gastronomia, i també molt més enllà de la dualitat entre la vil·la i els mariners, Cambrils amaga una història farcida d'episodis i llocs d'interès que sovint passen desapercebut per la majoria. La vigilància dels pirates, el Setge de 1640, un episodi bèl·lic de final extremament tràgic que Cambrils honora cada 12 de desembre o la rutina de la vil·la que vivia dins les muralles són alguns dels arguments que ofereix el Patronat Municipal de Turisme per conèixer a fons la localitat.

I ho fa de la mà de visites teatralitzades, tant en català com en castellà, dissabtes i diumenges. Personatges històrics fan de fil conductor de les històries per descobrir el dia a dia de la vil·la, i ho fan passejant pels mateixos carrers que hi havia segles enrere. I el mateix al port, avui epicentre turístic però en altres temps nucli de l'activitat marinera i objecte de desig dels pirates.

Parc Samà / Cedida

Però Cambrils té encara més llocs per oferir. Què tal una visita pel somni d'un marquès, que va dedicar una fortuna a construir un entorn modernista catalogat avui com a Bé Cultural d'Interès Nacional? El Parc Samà amaga espècies exòtiques i una arquitectura orgànica que es fon amb la natura. Un total de 14 hectàrees perquè petits i grans hi passin el dia, per jugar al seu laberint o per descobrir els racons d'un espai incomparable.

Altres visites amb nom propi: el Molí de les Tres Eres, un antic molí de farina mogut per l'aigua que avui és la seu del museu d'història de Cambrils; la Vil·la romana de la Llosa, vinculada a l'esplendor de Tàrraco i que es pot observar reconstruïda virtualment; i els espais i refugis de la Guerra Civil.

El passeig marítim de Cambrils des de la costa. / Cedida

Tot plegat, propostes que van més enllà d'allò que ofereix sempre Cambrils: des d'un entorn agradable per senzillament passejar a la vora del mar a peu o en bicicleta, una gastronomia de referència i la proximitat al parc temàtic Port Aventura. Hi ha mil raons per visitar Cambrils, per descobrir la que prefereixes consulta la web del Patronat de Turisme.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00