Viernes, 30 de Octubre de 2020

Otras localidades

ECONOMIA

Repunt de les reformes immobiliàries

Hi ha municipis com ara Cambrils on han augmentat de manera significativa les peticions de llicència d'obres.

Obres

Obres / ACN

El sector de la construcció remunta en municipis de la Costa Daurada en plena pandemia: Cambrils ha atorgat més llicències per reformar habitatges o també d’obra nova entre el juny i el setembre que el mateix període de l’any passat.

L'ajuntament atribueix aquest increment a l'exempció de diverses taxes, com la llicència d'obres menors. El regidor d'urbanisme, Enric Daza, diu que el sector que ha demanat més llicència són els propietaris de pisos turístics: “estem parlant de fer reformes, cada any hi ha molts propietaris que volen millorar la seva oferta al mercat i adequar els immobles a les exigències dels visitants”.

No és un fenòmen exportable a tota la costa, ja que a Torredembarra per exemple han baixat, igual que a Mont-roig del Camp.

Més espais oberts

D’altra banda, la pandèmia ha disparat la demanda d'habitatges als pobles petits propers a les grans ciutats: la tendència és allunyar-se dels grans nuclis i buscar zones rurals menys poblades, un fet en el que coincideixen diversos sectors professionals del gremi, com ara el Col·legi d’Arquitectes o els Agents de la Propietat Immobiliària.

El periode de teletreball i el confinament van fer canviar la mentalitat dels futurs compradors, que ara prioritzen tenir més metres quadrats i terrassa o jardí a estar al mig d'una ciutat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?