, 18 de de 2021

Otras localidades

ECONOMIA

Repunt de les reformes immobiliàries

Hi ha municipis com ara Cambrils on han augmentat de manera significativa les peticions de llicència d'obres.

Obres

Obres / ACN

El sector de la construcció remunta en municipis de la Costa Daurada en plena pandemia: Cambrils ha atorgat més llicències per reformar habitatges o també d’obra nova entre el juny i el setembre que el mateix període de l’any passat.

L'ajuntament atribueix aquest increment a l'exempció de diverses taxes, com la llicència d'obres menors. El regidor d'urbanisme, Enric Daza, diu que el sector que ha demanat més llicència són els propietaris de pisos turístics: “estem parlant de fer reformes, cada any hi ha molts propietaris que volen millorar la seva oferta al mercat i adequar els immobles a les exigències dels visitants”.

No és un fenòmen exportable a tota la costa, ja que a Torredembarra per exemple han baixat, igual que a Mont-roig del Camp.

Més espais oberts

D’altra banda, la pandèmia ha disparat la demanda d'habitatges als pobles petits propers a les grans ciutats: la tendència és allunyar-se dels grans nuclis i buscar zones rurals menys poblades, un fet en el que coincideixen diversos sectors professionals del gremi, com ara el Col·legi d’Arquitectes o els Agents de la Propietat Immobiliària.

El periode de teletreball i el confinament van fer canviar la mentalitat dels futurs compradors, que ara prioritzen tenir més metres quadrats i terrassa o jardí a estar al mig d'una ciutat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?