Miércoles, 28 de Octubre de 2020

Otras localidades

Renfe

RENFE accedeix a la petició d'Ontinyent i deixarà als usuaris del servei dins del casc urbà

Durant el temps que duren les obres farà parada en l'avinguda Almaig en lloc de a l'estació de tren com en principi estava estipulat

Foto recurs de l'estació d'Ontinyent

Foto recurs de l'estació d'Ontinyent / Plataforma Indignats amb Renfe

RENFE ha confirmat aquest dimecres a l'Ajuntament d'Ontinyent que va a adaptar a les demandes del consistori el seu Pla Alternatiu de Transport durant les imminents obres que van a dur-se a terme a la línia de tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi (principalment al túnel entre Xàtiva i El Genovés), que obliguen a transportar els viatgers en bus del 19 d’octubre al 30 de novembre. Així, el bus pararà en l’encreuament entre les Avingudes d’Albaida i Almaig, enlloc de a l’estació de tren.

La regidora de Transport, Inma Ibáñez, ha explicat que "en primera instància la previsió de RENFE era que l’autobús que transportarà els passatgers procedents de l'estació de Xàtiva fera parada en l’estació de tren d’Ontinyent, però teníem molt clar que era més ràpid, més còmode per a les persones usuàries i fins i tot més ecològic que el bus parara en el casc urbà, cosa que vam explicar adequadament i amb plànols als responsables de RENFE. Les citades explicacions han estat finalment escoltades i ateses pel nou responsable de relacions institucionals de RENFE, l’exdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, a qui agraïm la seua receptivitat”, manifestava.

Així, Fulgencio confirmava telefònicament aquest matí a la regidora la modificació de les previsions inicials, de manera que el Pla Alternatiu de Transport que s’aplicarà des del proper dilluns contemplarà la parada del bus en les immediacions de la rotonda d’encreuament entre les avingudes d’Albaida i Almaig. D’aquesta manera, explicava Ibáñez, "les persones usuàries no sols es trobaran més ràpidament dins el casc urbà, sinó que tindran al seu abast a pocs metres la parada del bus urbà, el que els permetrà arribar més fàcilment a aquell lloc de la ciutat on vullguen desplaçar-se”, manifestava.

Segons ha fet públic ADIF, l’entitat que executarà les obres, l’actuació prevista contempla millores en un túnel entre Xàtiva i El Genovés; la construcció d’un mur de contenció i altres operacions de neteja de cunetes i drenatge. Uns treballs que suposaran una inversió aproximada de 700.000 euros més IVA, i la complexitat dels quals exigirà la interrupció del trànsit ferroviari des de les 7:30 hores del 19 d’octubre a les 06:00 hores del 30 de novembre. Durant eixe període RENFE posarà en marxa el referit Pla Alternatiu de Transports que garantisca la mobilitat durant l’execució de les obres, podent ampliar-se la informació al voltant dels horaris i freqüències del transport alternatiu en bus al telèfon 912 320 320, així com a la web www.renfe.com.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?