Domingo, 17 de Octubre de 2021

Otras localidades

El Barça, a retallar un 30% més la massa salarial

El club vol construir una taula de negociació per parlar amb jugadors i treballadors, però si no hi ha acord la rebaixa s'aplicarà de forma unilateral.

El Barça va reconèixer unes pèrdues de 97 milions d’euros en l’últim any comptable i necessita fer front a una rebaixa de la massa salarial, com va explicar el seu cap dels serveis jurídics, Romà Gómez Ponti, a La Graderia del Balcó. En aquella ocasió no es va concretar la dimensió de la rebaixa, però al “Què t’hi Jugues”, Sique Rodríguez ha avançat que serà d’un 30% de la despesa actual en salaris. La setmana passada, el club va informar de la iniciativa a tota la nòmina de treballadors, inclosa la plantilla del primer equip.

Amb la intenció d’emprendre la retallada de manera pactada, el Barça ha iniciat una taula de negociació que acabarà, pel cap alt, el 22 d’octubre. A partir d’aquesta data, s’engegarà un procés legal que durarà dos setmanes. Un cop finalitzi, les parts implicades; club, jugadors i comitè d’empresa, hauran d’haver segellat un acord. En cas contrari, la directiva blaugrana té decidit afrontar la rebaixa salarial de manera unilateral. Els jugadors consideren que, en aquest escenari, el contracte es trencaria i tindrien dret a una indemnització. La directiva està disposada a arribar als tribunals.

Ara per ara, l’entesa sembla estar lluny de tancar-se. Alguns futbolistes van rebre l’anunci de la rebaixa amb escepticisme. Pretenen defensar els seus drets i cobrar allò que els hi pertoca per contracte. D’altra banda, consideren que la seva negociació requereix una taula independent de la resta de treballadors perquè compten amb una relació laboral especial. El que està clar és que volen afrontar aquest procés amb garanties i, per aquest motiu, han contractat un advocat laboralista de prestigi.

Amb els tribunals a l’horitzó, el club treballa en fórmules per rebaixar els salaris que puguin comptar amb el vistiplau dels jugadors. Per exemple, allargar els anys de contracte per dividir, en més temporades, el sou del professional. És el cas de Nikola Mirotic, renovat fins el 2025, i podria ser el de Ter Stegen en les pròximes setmanes.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?