Martes, 27 de Octubre de 2020

Otras localidades

Mòbil-dependència

Mireia Pascual, periodista

Ja ens passava abans de la pandèmia, que tots anàvem amb el mòbil a la mà com una extensió del nostre propi braç. Jo també, la primera, encara que de vegades intente no fer-ho. Tot ho fem amb el mòbil.

Connectar amb els amics, família, treballar, comprar, buscar informació, un cotxe nou, un abric o fins i tot, la compra setmanal de menjar. I ara, més que abans em preocupa l’abús, perquè no cal estar tot el dia comprovant les notificacions o veure si ens ha entrat un Whatsapp. I perquè de vegades afrontem situacions complexes a través d’una pantalla.

No es deu mantenir una discussió o una conversació seria per la missatgeria instantània. Ens estem perdent l’aprenentatge, veure la reacció de l’altre, les expressions de la cara, el color de la pell si s’enfada o té ràbia, la capacitat de poder empatitzar amb la reacció, entendre si amb el que diem o expressem, fem mal a l’altre...perquè tot està mediat per una pantalla gelada que ens allunya de la realitat a la vegada que ens connecta en temps de pandèmia.

Les tecnologies poden apropar-nos i ajudar-nos a seguir amb la formació, a seguir treballant o a fer un esdeveniment amb gent sense coincidir al mateix lloc físic. Però també ens pot aïllar de la realitat d’una forma cruel i absoluta, al jugar a un videojoc per evitar sentir, creure’s la idealització del que ix a les xarxes, apostar i creure que tenim el control per guanyar.

Com tot a la vida, les tecnologies no són dolentes, depèn de quin ús li donem. Vos convide a fer-vos conscients de quin ús feu vosaltres.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?