Viernes, 30 de Octubre de 2020

Otras localidades

LA VENTANA LA VENTANA Rozalén presenta su cuarto disco, 'El árbol y el bosque', en la SER

L'Audiència dictamina que la investigació de l'atac racista de Manresa s'ha acabat

El tribunal denega que el denunciant, Wubi, es visiti amb el forense perquè la prova es va acordar fora de termini

La defensa dels sis mossos ha presentat també recurs contra la roda de reconeixement

El testimonio del joven que sufrió insultos y amenazas por parte de un mosso / CADENA SER

L'Audiència de Barcelona conclou que "un error judicial no ha de perjudicar als investigats". La Fiscalia havia de demanar la pròrroga de la causa però no ho va fer. I per tant, el tribunal conclou que la instrucció "hauria d'haver acabat" fa més d'un any, el 25 d'agost, sis mesos després que la causa arrenqués al jutjat d'instrucció 5 de Manresa. Hi ha 6 agents dels Mossos de la Comissaria de Manresa investigats per vexar i agredir un noi negre durant una detenció a Sant Feliu Saserra a principis del 2019, segons queda recollit en un àudio enregistrat amb el mòbil del jove. S'hi poden sentir frases com: "la próxima vez que veas a la policía corre, pero intenta irte más lejos de África", o "No eres humano, tú eres un mono. Negro de mierda".

En Wubi, que durant els fets tenia 20 anys, va demanar al jutjat de Manresa poder ser visitat per un metge forense per disposar d'un comunicat de lesions o seqüeles. El jutge d'instrucció ho va acceptar però fora del termini segons recorda l'auto de l'Audiència de Barcelona, que estima el recurs presentat per la defensa dels 6 mossos, el despatx Requena & Mazzoni, especialitzats en forces i cossos de seguretat.

La secció cinquena encara té un altre recurs sobre la taula, el que va presentar també la defensa dels policies contra la roda de reconeixement demanada pel denunciant. Pot ser una prova clau per identificar els policies que van intervenir directament en la detenci eres un mono. Negro de mierda".a pr proves pericials de reconeixement de veu. s que van intervenir directament en la detenció de Wubi i quins s'hi van afegir després. Els policies es van negar, per exemple, a fer les proves pericials de reconeixement de veu. En aquest cas de la roda d'indentificació hi ha més dubtes que es desestimi perquè en el seu dia, el jutjat de Manresa va apuntar que "prèvia roda de reconeixement" dels sospitosos, prendria declaració al denunciant i a dos testimonis. El fet que ja aparegués com una possible diligència d'investigació podria ser interpretada per l'Audiència com una data anterior al 25 d'agost quan es va esgotar el termini a falta de pròrroga.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?