Miércoles, 28 de Octubre de 2020

Otras localidades

Medio ambiente

El GOB adverteix d'una possible inconstitucionalitat del decret per ampliar hotels

Podria entrar en conflicte amb la Llei de Costes que és de rang superior

Els ecologistes han alegat contra la reforma de l'hotel Palladium del Grup Matutes a Arenal d'en Castell.

Els ecologistes han alegat contra la reforma de l'hotel Palladium del Grup Matutes a Arenal d'en Castell. / GOB Menorca

El grup ecologista GOB apunta que la normativa balear actual sobre ampliació d'hotels emparada pel Decret-llei de mesures urgents i extraordinàries podria incórrer en un cas d'inconstitucionalitat.

 El grup ecologista GOB considera que el Govern espanyol podria considerar com a inconstitucional el decret llei 8/2020, de 13 de maig, de mesures urgents i extraordinàries, que permet modernitzar els hotels de litoral, mantenir els volums actuals i, fins i tot, incrementar l'ocupació de terrenys. Aquesta mesura entraria en conflicte amb la Llei de Costes que és de rang superior en alguns establiments turístics.

Miquel Camps, coordinador general d'el GOB, apunta que hi ha indicis que Madrid vol fer una mesa per debatre aquest fet amb l'Executiu autonòmic ja que veuen un possible conflicte i inconstitucionalitat.

Això no afectaria a tots els hotels, però si als que estan més a prop de litoral el que obligaria a el Govern balear a modificar el marc legal actual.

Cal recordar que els ecologistes menorquins tenen en marxa al·legacions contra dos hotels de primera línia de mar com són el Milanos-Pingüinps i el Palladium que s'estan reformant. També han iniciat una campanya de recollida de signatures per a què el Govern canviï la seva normativa sobre la remodelació d'hotels.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?