Sábado, 31 de Octubre de 2020

Otras localidades

Els trens de la R1 passaran per l'interior de l'estació de la Sagrera el 9 de desembre

La connexió del nou traçat amb l'actual s'ha retardat un mes perquè s'ha de fer un simulacre d'evacuació amb el que no es comptava

La plataforma ja està construïda en el lloc definitiu, la catenària i les vies muntades i la instal·lació posada

La plataforma ja està construïda en el lloc definitiu, la catenària i les vies muntades i la instal·lació posada / Mònica Peinado (Cadena SER)

Els trens de la línia de Rodalies R1, la de Mataró, començaran a passar per l'interior de l'estació de la Sagrera després del Pont de la Constitució, el 9 de desembre. És pràcticament un mes més tard del que s'havia previst, perquè, un cop iniciades les obres, l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària va demanar que, abans de posar en servei la nova infraestructura, es fes un simulacre d'evacuació. Això obligava a allargar unes hores més el tall de circulació de 3 dies que s’havia previst per fer la connexió del nou traçat de vies amb l’actual. En aquestes condicions, mantenir la data de mitjans de novembre obligava, per tant, a deixar els usuaris del Maresme sense trens un dia laborable i Renfe i la Generalitat van demanar buscar un calendari amb menys impacte per als viatgers.

Una altra panoràmica de les vies a La Sagrera / Mònica Peinado (Cadena SER)

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries, Adif, ja té tota la infraestructura a punt per connectar les noves vies amb les actuals. La plataforma ja està construïda en el lloc definitiu, la catenària i les vies muntades i la senyalització instal·lada, segons ha explicat en una visita d'obres, Lluis Ubalde, coordinador dels treballs de la Sagrera. Només falta connectar el nou traçat que ara acaba sota el Pont de Bac de Roda amb l'actual que està, a més, a una cota, a una alçada, diferent. Per fer aquesta unió, s'haurà de tallar totalment la circulació de la R1 que ara ja està funcionant només amb un via. Adif assegura que pot fer els treballs i les proves de funcionament en 76 hores i després s'haurà de fer el simulacre d'evacuació que demana l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària, tal i com va avançar La Vanguardia. Per tant, els usuaris de la R1 no tindran trens durant 4 dies, del 5 al 8 de desembre.

En un primer moment, estava previst que a mitjans de novembre els trens de la línia del Maresme ja passessin per la seva posició definitiva a la planta inferior de la futura estació de la Sagrera, perquè la connexió es podia fer amb un tall de circulació de cap de setmana. Però en aquell moment, no es comptava amb el simulacre d’evacuació perquè l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària encara no l’havia demanat. Aquest simulacre afegeix un dia més de tall i Adif, Renfe i la Generalitat han acabat acordant que tot plegat es farà aprofitant el pont de la Constitució.

Els trens de la línia de Mataró no s'aturaran a la Sagrera fins que no estigui acabada l'estació i per a això segueix sense haver-hi data. Després de la posada en funcionament de les vies de la R1 es traslladaran a l'interior de la futura estació els trens de Granollers.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?