Sociedad

El Govern aprova el Pla de Sostenibilitat Turística de Menorca

El pla, entre altres mesures, inclou posar wifi al Camí de Cavalls i punts d'avituallament

Camí de Cavalls / Agencias

Mahón

El Consell de Govern ha aprovat autoritzar l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) a iniciar l'expedient que conclourà amb la formalització d'un conveni amb la Secretaria d'Estat de Turisme, el Consell de Menorca i la mateixa AETIB per a l'execució del Pla de Sostenibilitat Turística aprovat recentment per a Menorca.

Es tracta d'un projecte que s'executarà a Menorca amb un pressupost total de 2,98 milions d'euros i pel qual el Consell de Govern ha autoritzat l'AETIB a iniciar la disposició de fons que permetrà iniciar l'expedient. En total, l'agència dirigida per Antònia Alomar aportarà 1,19 milions d'euros, el 40% del total del projecte, que aniran a càrrec del pressupost de l'AETIB per al 2021.

El projecte es denomina Menorca Reserva de Biosfera i Turisme 0CO2 i se centra en l'aposta de Menorca pel turisme sostenible, segur i saludable, beneficiant-se de la seva condició de reserva de biosfera i la seva gran oferta gastronòmica.

Potenciar una xarxa de camins rurals que connecten cel, mar i terra millorant la senyalització i els elements d'interpretació, instal·lant, per exemple, punts de wifi o avituallament al Camí de Cavalls. En això consisteix bàsicament aquest Pla Menorca Reserva de biosfera- Tursime Zero CO2, que comptarà amb finançament estatal, del Govern i del propi Consell.

La idea és dotar de contingut tot el patrimoni natural, geològic, astronòmic i etnològic que té l'illa. Està prevista la creació de miradors, rutes gastronòmiques i, en definitiva, apostar pel turisme saludable i actiu com a element diferenciador de la resta d'illes.

El pla contempla, a més, l'adequació de l'illa Plana, al port de Maó per convertir-la en centre de referència per al turisme nàutic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00