Sociedad

El Prat declara l'emergència climàtica

El document recull més d'un centenar de mesures concretes per fer més sostenible el municipi

Els elements territorials del Prat del Llobregat identificats al Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic / Ajuntament Prat del Llobregat

El Prat de Llobregat

L'Ajuntament del Prat de Llobregat fa un pas més en la lluita contra l'escalfament global. Seguint l'exemple de moltes altres ciutats, aquesta setmana ha aprovat la seva declaració d'emergència climàtica, un gest que en aquest cas s'acompanya de més d'un centenar de mesures concretes per fer més sostenible el municipi.

El document recull més de 130 mesures per reduir les emissions de CO2. Una de les accions més immediates que veuran els veïns i veïnes del Prat serà la posada en marxa d’un sistema de mobilitat compartida. Segons detalla la tinenta d’alcaldia d’Acció Ambiental, Anna Martin Cuello, hi haurà una flota compartida de vehicles elèctrics per fomentar una mobilitat més sostenible de casa a la feina. També es vol aprofitar aquests vehicles perquè la ciutadania en faci ús els caps de setmana.

A més, està prevista la instal·lació de plaques solars a una vintena d’equipaments municipals, la connexió dels espais verds de la ciutat, entre ells el Parc Agrari i els espais naturals protegits del delta del Llobregat. I a més llarg termini, la construcció del primer barri lliure d’emissions de l’àrea metropolitana de Barcelona a la zona de la Seda-Paperera.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00