Sociedad

Tornar a passar pel cor: recordar

Jordi Ortiz, escriptor

La Columna (20/10/2020) Jordi Ortiz, escriptor

La Columna (20/10/2020) Jordi Ortiz, escriptor

01:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1603188408_547649/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoi

El darrer 8 d'octubre, a València, es va retre homenatge a totes les víctimes de la Covid19 del territori valencià. A l'Umbracle de la Ciutat de les Arts es va inaugurar una escultura que té el propòsit de recordar per sempre a les víctimes d'una pandèmia que ho va canviar tot. L'escultura, obra de l'alcoiana Rosana Antolí, duu per nom «el record de la terra» i és que el monument compta amb la presència de terra de les 33 comarques valencianes.

L'etimologia ens fa entendre la grandesa de la paruala recordar, «tornar a passar pel cor». Quan parlem del cor atorguen una dimensió més humana als assumptes que ens envolten. I a menut, entre el sorroll de disputes que no duen a enlloc, cal remarcar la condició humana i la seua dignitat.

Ara un monument, genialment ideat, ens aproxima a la calidesa d'un cor que clama al record d'un moment en que molts veïns van patir. L'art, moltes vegades, esdevé un exercici íntim que ens ajuda a comprendre'ns. La cultura és capaç d'expressar les necessitats de la humanitat, de recordar-nos que tenim valors que poden encoratjar-nos i reconciliar-nos amb els nostres sentiments. Recordem: no tingam por a transitar de nou pels nostres cors.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00