Lunes, 30 de Noviembre de 2020

Otras localidades

Tornar a passar pel cor: recordar

Jordi Ortiz, escriptor

El darrer 8 d'octubre, a València, es va retre homenatge a totes les víctimes de la Covid19 del territori valencià. A l'Umbracle de la Ciutat de les Arts es va inaugurar una escultura que té el propòsit de recordar per sempre a les víctimes d'una pandèmia que ho va canviar tot. L'escultura, obra de l'alcoiana Rosana Antolí, duu per nom «el record de la terra» i és que el monument compta amb la presència de terra de les 33 comarques valencianes.

L'etimologia ens fa entendre la grandesa de la paruala recordar, «tornar a passar pel cor». Quan parlem del cor atorguen una dimensió més humana als assumptes que ens envolten. I a menut, entre el sorroll de disputes que no duen a enlloc, cal remarcar la condició humana i la seua dignitat.

Ara un monument, genialment ideat, ens aproxima a la calidesa d'un cor que clama al record d'un moment en que molts veïns van patir. L'art, moltes vegades, esdevé un exercici íntim que ens ajuda a comprendre'ns. La cultura és capaç d'expressar les necessitats de la humanitat, de recordar-nos que tenim valors que poden encoratjar-nos i reconciliar-nos amb els nostres sentiments. Recordem: no tingam por a transitar de nou pels nostres cors.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?