Sociedad
Fitur

Fitur passa del gener al maig

Es farà del 19 al 23 per mantenir el seu impacte a nivell internacional dins del sector turístic

La fira turística de Madrid és la segona més important del mon. / CAIB.

Madrid

La propera edició de la Fira Internacional de Turisme, Fitur 2021, se celebrarà del 19 al 23 de maig de l'any que ve per preservar el seu "alt impacte internacional", segons ha informat Ifema en un comunicat.

 Així, i després d'arribar a un acord amb el comitè organitzador de Fitur, han decidit ajornar aquest esdeveniment "de manera excepcional" i després d'una "meditada decisió" amb la intenció que aquesta convocatòria sigui "essencial" per a la recuperació de l'negoci turístic, "afavorir el retrobament professional i impulsar l'activitat turística mundial".

A la reunió de comitè organitzador de Fitur, encapçalat pel president d'Iberia, Javier Sánchez Prieto, també han intervingut el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés; el secretari general de l'Organització Mundial de l'Turisme (OMT), Zurab Pololikashvili; el president de la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) Jorge Marichal; el president de la Confederació Espanyola d'Agències de Viatge (CEAV), Carlos Garrido; i el president de la Taula del Turisme, Joan Molas, entre d'altres.

Segons han traslladat, Ifema està centrant els seus esforços a presentar una edició destinada a contribuir a la recuperació del turisme en un moment en què el paper "dinamitzador" de Fira de Madrid és "crític i decisiu".

"Per a això, és particularment important posar el focus en optimitzar la seva capacitat de convocatòria, a més d'enriquir els seus continguts especialitzats i nous nínxols de negoci, així com en potenciar espais de coneixement que contribueixin a rellançar l'activitat turística, nacional i internacional", han indicat des d'Ifema.

D'aquesta manera, Fitur compta amb el suport "unànime" de la indústria turística d'Espanya i és actualment la segona fira més important del món i primera en el seu impacte en l'àmbit iberoamericà. Cada edició reuneix més de 11.000 empreses de 165 països, així com representacions oficials de gran part de les nacions de l'món.

A més, constitueix "el major esdeveniment a Espanya al voltant de l'negoci turístic", amb més de 250.000 assistents de tot el món, així com pel que fa a innovació i promoció de nous segments de turisme, lideratge tecnològic en gestió turística i eina de transferència de coneixement.

La convocatòria anual d'aquesta fira representa un impacte econòmic de 330 milions d'euros, amb la "repercussió directa" en la recuperació de l'activitat turística i dinamització dels sectors vinculats a l'turisme a Madrid.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00