Sociedad
Coronavirus Covid-19

"El comportament social empeny Catalunya cap a un confinament total"

És el que diu el físic i catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili Alex Arenas, que ha passat pels micròfons del programa Soroll Camp de Tarragona.

Àlex Arenas. / ACN

Tarragona

El doctor en Física i catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili, Àlex Arenas, pronostica que el comportament social general fins ara empeny Catalunya cap a un confinament total: “feta la llei feta la trampa, i si es prohibeix anar al bar la gent col.lapsa el Montseny o els centres comercials. I així no anem bé”. Diu que l'autorització de les festes majors del setembre i l'escolarització presencial tenen una relació directa amb el nombre de contagiats i el risc de rebrot actuals.

Arenas assenyala com a possible mesura la implantació massiva del teletreball i la teleeducació dels alumnes a partir d'una edat en la que puguin segui autònomament les classes, una mesura que permetria, puntutalitza, estalviar la mobilitat i la interacció social d'un milió i mig de persones a Catalunya. Més enllà de l'acció dels governs i les mesures de restricció, aquest assessor d'executius autònomics i també del govern central de Pedro Sànchez situa la càrrega de la responsabilitat en l'acció individual.

Unes festes molt diferents

I amb les dades actuals i l'increment previsible dels propers dies, assenyala que més val que ens mentalitzem tots plegats d'un Nadal amb restriccions. Això sí, deixa la porta oberta a que un comportament responsable generalitzat permeti algun tipus de celebració.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00