Deportes

Els jugadors neguen desunió després de les renovacions de mitjanit

Representants dels futbolistes remarquen que la negativa no és a una rebaixa salarial, sinó a la manera que proposa el club.

Imatges del partit del Barça davant del Ferencvaros. / Getty Images

Barcelona

Els jugadors del Barça no s'han presentat avui a la taula de negociació, constituïda a les 10 del matí. En aquesta taula, en què hi ha 13 membres de diferents àrees del club, el primer equip (recordem, representen un 70% de les despeses de club) només tenia un representant. La resta de treballadors (540), suposen una despesa inferior a 40 milions d'euros. Tant el comitè d'empresa com els futbolistes consideren un despropòsit aquesta negociació, que no s'ajusta a la llei.

Els jugadors van enviar ahir a la tarda un nou burofax, mantenint-se la seva postura de no anar a la taula de negociació conjunta i elevant el to, farts del tracte, les formes i el 'modus operandi' de Bartomeu i la seva junta. Els jugadors no es presenten i estan a l'espera de com evoluciona el vot de censura per saber quin és el següent escenari negociador i quines mesures poden prendre.

Malgrat les quatre renovacions d'una tacada anunciades pel club (Ter Stegen, Lenglet, De Jong i el més sorprenent, Piqué) al vestidor del Barça neguen desunió. Consideren, de fet, que no és incongruent signar un burofax demanant una taula de negociació separada i arribar a acords per a una renovació a part. En cap moment, recorden aquestes fonts, la plantilla s'ha negat a una rebaixa sinó a la forma de negociació.

Si que reproven les formes: creuen que anunciar les renovacions la mitjanit abans de la taula de negociació respon a intentar generar tensió a la plantilla. Fonts del club asseguren que no tenen clar que es puguin anunciar renovacions en ple procés d'adequació salarial, per això es van anunciar ahir després del partit.

Alguns dels renovats van tancar ahir el tracte. Per exemple Lenglet, que va acudir a la Ciutat Esportiva amb el seu representant al matí. D'altres, com De Jong, han ampliat fins 2026 i ja només pensen en guanyar El Clàssic. Es va adequar al que va demanar el club a través del seu representant, que té bona relació amb Bartomeu. Ter Stegen no va signar el burofax en qüestió perquè estava renovat i el considerava innecessari. Sorprèn més el cas de Piqué, que des del principi de la negociació es va mostrar predisposat a arribar a un acord.

HO HEM EXPLICAT A L'INICI DEL 'QUÈ T'HI JUGUES!' (TORNA A ESCOLTAR!)

Santi Ovalle

Santi Ovalle

Redactor de la sección de deportes que sigue la información del Futbol Club Barcelona en la Cadena SER....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00