Lunes, 30 de Noviembre de 2020

Otras localidades

L'odissea del nou curs

Anna Cortés, periodista

Fa poc més d’un mes que la rutina ha tornat a fer-se la protagonista del nostre dia a dia. Però abans d’arribar a quest punt, tots hem passat un temps preparant exhaustivament l’arribada dels mesos de tardor, ja fora per començar un nou curs escolar o universitari, com per tornar de nou als nostres llocs de treball.

Preparatius com per exemple; trobar una nova casa o pis d’estudiants. A la situació actual, es sumen les habituals complicacions per trobar un pis de lloguer en condicions i a un preu acceptable. A més, també has de fugir dels possibles enganys que pots patir quan no vius a la ciutat on et trasllades i no pots visitar els pisos de forma presencial.

Una vegada has aconseguit trobar el teu pis, has conegut les teves noves companyes i ja has iniciat el curs com hauria passat a un altre any... El «virus» segueix present, tant que ha marcat el nou inici amb la presència del gel hidroalcohòlic, de les mascaretes, els termòmetres i sobre tot, la distància.

El nostre «enemic» impossibilita que la vida torne a la normalitat i nosaltres, no ens acostumem a conviure amb ell, moltes vegades tractem la situació com si res passara i després arriben les conseqüències. En l’àmbit universitari, ens trobem amb molts estudiants que van passant de presencial a Online en qüestió de dies, alguns tornen a casa, però els lloguers segueixen actius. Per altra banda, les pràctiques dels universitaris d’últim curs, segueixen en dubte o queden anul·lades, a pesar que, s’han realitzat els pagaments dels crèdits habituals.

A les escoles ens trobem amb el mateix problema, els més menuts també passen dies a casa, creant un problema major, a les famílies que fan malabars per tal d’assistir al seu lloc de treball i complir amb les mesures de seguretat recomanades. Als llocs de treball, ens pot tocar tornar al teletreball per un parell de contagis a l’oficina i els parats... Aquests conten amb un nou obstacle que complica la busca. I mentre, les nostres butjaques van foradant-se amb més i més despeses inesperades.

Tot ha de passar, però nosaltres hem de posar de la nostra part per a que el dia on tot acabe, arribe el més aviat possible.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?