Sociedad

La causa per la falsificació d'entrades amb carnets del Barça no anirà contra socis i sí contra els operadors

El fiscal ha peticionat la separació de la causa per peces

Carnets de soci del FC Barcelona / fcbarcelona.es

Barcelona

El jutge, la Fiscalia i el Barça han acordat deixar fora de la causa penal els 2.800 socis que van cedir el seu carnet del Barça i que va anar a parar a una trama organitzada i criminal que després falsificava entrades en un frau milionari.

El fiscal ha peticionat la separació de la causa per peces, en concret vuit peces per cadascun dels vuit operadors implicats.

S'exposen a delictes de falsificació documental, grup criminal i potser blanqueig de capitals.

L' epicentre de l'acció delictiva d'aquesta trama es va produir en un Barça-Madrid quan la Guardia Civil en col·laboració amb el Barça van detectar centenars d'entrades falsificades, un frau milionari gràcies a la cessió dels carnets.

Els socis s'enfronten a mesures disciplinàries, però no penals en principi i ara per ara.

La causa segueix en instrucció i és reservada però hi destaca que la trama pagava entre 1.000 i 1.500 euros pels carnets cedits, però aquests diners la trama ja els va recuperar en l'esmentat partit del Barça-Madrid on es venien entrades falsificades per aquests imports i obtenia la trama guanys amb escreix per totes les entrades que anteriorment va poder falsificar en altres partits.

La causa no va contra els socis perquè en molts casos es veu que no sabien que el seu carnet, cedit a un tercer, amic, conegut o familiar, era després utilitzat per falsificar entrades a gran escala amb el codi del carnet.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00