Sociedad

Més de mil persones en llista d'espera per la pastilla preventiva del VIH

El centre comunitari BCN Checkpoint alerta que la pandèmia i la manca de pressupost han deixat a més de 1.200 persones esperant la PrEP

Més de mil persones en llista d'espera per la pastilla preventiva del VIH / bcncheckpoint.com

Barcelona

Crit d'alerta del centre comunitari de detecció del VIH BCN Checkpoint. La pandèmia i la manca de pressupost han deixat a més de 1.200 persones en llista d'espera per començar un tractament amb la pastilla preventiva de la sida, la PrEP. Una situació que, segons els responsables d'aquest centre, trencarà la tendència a la baixa dels contagis de sida.

Els mesos de confinament van aturar la incorporació de nous pacients a aquest tractament. Un entrebanc que, segons denuncia el responsable de BCN Checkpoint, Ferran Pujol, se suma a una dotació pressupostària insuficient per part del Departament de Salut i a la deficient oferta del tractament arreu del territori.

Pujol avisa que si no es pot donar una resposta ràpida a aquestes més de 1.200 persones que esperen la PrEP “veurem de nou una estabilització en el nombre de noves infeccions”.

Cada any a Catalunya es notifiquen 600 nous contagis de VIH. I ja hi ha uns 2.500 homes gais fent aquest tractament preventiu del VIH que des de fa un any cobreix la sanitat pública.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00