Sociedad

El Suprem avala la decisió de la Generalitat de reduir les compensacions a AUTEMA

El govern català compensa a la concessionària pels descomptes que s'apliquen a la C-16 en funció del trànsit real i no de l'estimat

Peatge central de l'autopista C-16 a l'alçada de Sant Vicenç de CastelletACN

Barcelona

El Tribunal Suprem ha avalat la decisió de la Generalitat de reduir les compensacions que paga a la concessionària de l'autopista Terrassa-Manresa. El govern català va establir fa 5 anys que compensaria a AUTEMA pels descomptes que s'apliquen a la C-16, però que ho faria en funció del trànsit real i no de l'estimat, i això suposava pagar molt menys diners a l'empresa.

AUTEMA, participada per Ferrovial i Abertis, va portar davant dels jutges el canvi aprovat per la Generalitat, però el Tribunal Superior de Justícia va avalar els decrets del Govern. Llavors la concessionària de l'autopista Terrassa-Manresa va presentar un recurs davant el Suprem que ara ha estat rebutjat.

Fonts govern català, han explicat a SER Catalunya que la modificació del 2015 ha permès a la Generalitat estalviar 82 milions d'euros fins al 2019: és la quantitat de més que hauria hagut de pagar el govern a la concessionària si s'hagués mantingut el criteri del trànsit estimat, que era molt superior al real. Entre d'altres coses, perquè les estimacions no contemplaven la davallada de mobilitat que es va registrar arran la crisi del 2008.

Fonts de la concessionària han explicat que, “com no podia ser d'altra manera”, acaten la resolució del Suprem contra la que ja no es pot recórrer. I, al menys de moment, no fan cap altra valoració del contenciós.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00