Sociedad

L'Ajuntament construirà pisos a les galeries de la Model

Les obres per transformar la presó es retarden fins l'any 2023

Projecte 'Model, batega', de Forgas Arquitectes i Planas Esquius SegattiCadena SER

Barcelona

Barcelona ja ha decidit com serà la futura Model, però la transformació no començarà fins el 2023, cinc anys després del seu tancament. La proposta guanyadora ha sigut "Model, Batega", de Forgas Arquitectes i Planas Esquius Segatti, que planteja fer pisos a les antigues galeries de la presó, diversos equipaments, un gran espai verd i la integració de l'edifici amb la resta de carrers fent desaparèixer el mur que l'envolta.

Sense entrar a valorar el retard respecte als plans inicials del govern municipal, la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, ha explicat que aquesta transformació "té una tramitació urbanística llarga" i que "arribarem a l'any 2023 amb tots els projectes preparats perquè les obres comencin el mandat que ve". I que, mentrestant, es continuaran fomentant usos provisionals d'aquest espai.

La nova model tindrà 120 habitatges i diferents equipaments com un casal de gent gran, un insitut escola, un espai per a joves i un poliesportiu. A més s'ha previst un gran espai verd de 19.000m2 que funcionarà com a pulmó de la ciutat.

El pressupost de la transformació rondarà els 50 milions d'euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00