Sociedad

Rodes o el collage de la insensatesa

Màrius Ivorra, portaveu de Comrpomís Alcoi

Màrius Ivorra, portaveu de Compromís Alcoi / Radio Alcoy

Alcoi

El futur d’Alcoi passa per la reindustrialització de la ciutat.

Aquesta setmana s’ha presentat el disseny del nou complex de Rodes, un espai que en principi albergarà una biblioteca, una aula de música, el CdTI (Centre de Turisme d’Interior), un auditori municipal, un centre cultural, una casa museu, un espai de difusió de robòtica, un restaurant, una cafeteria, diverses aules i espais 'polivalents', un trosset de parc Tecnològic i han llevat l’aparcament soterrat.

Aquest és l’exemple de com un gran projecte POT acabar convertint-se en un 'sacacuartos' per al poble. Fem un gran complex on sembla que tot cap, i a aquells espais que no sabem quin ús donar-li, els diem polivalents.

El grup municipal Compromís Alcoi ha presentat en diverses ocasions el seu desig de convertir la mançana de Rodes en un gran centre tecnològic destinat a la investigació i espai empresarial. Ara mateix, amb un pressupost d’onze milions d’euros, el projecte de Rodes únicament destina 3.000m2 dels més de 10.000m2 que té, al parc tecnològic.

Les dades d’atur i pobresa d’Alcoi són alarmants, demogràficament estem baixant i, tenim una universitat que prepara als nostres joves per a poder tindre un futur fora de la ciutat que els ha format, ja que no els dóna l’oportunitat d’exercir ací.

Rodes hauria de ser un pol d’atracció d’empreses, un centre d’investigació i empresarial que pogués esdevindre el motor econòmic basat en la investigació, les energies renovables i la nova industrialització però, lluny d’això hem decidit fer un collage d’espais públics que haurem de pagar i que no podrem mantindre, ara mateix a dures penes podem mantindre l’IVAM-CADA.

Pensem crear llocs de treball amb més funcionariat? I qui pagarà eixe funcionariat? La base de l’economia són els treballadors/es del sector privat, i hem d’assegurar-se que siguen molts/es i amb sous i llocs de gran qualitat.

La realitat és que Alcoi necessita una reindustrialització urgent, el poble necessita poder accedir a llocs de treball de qualitat i ara mateix, són moltes les empreses que han tancat, be durant les crisis passades o l’actual, podem veure-li les orelles al llop i lluitar per tal de pal·liar la situació, o podem seguir amagant la realitat a la gent fent veure que tot va bé.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00