Sociedad

Només 22 apartaments turístics han passat a ser pisos socials

L'Ajuntament de Barcelona demana responsabilitat al sector turístic que té 9.000 apartaments buits a la ciutat

Només cinc propietaris han cedit 22 apartaments turístics perquè tinguin un ús social durant els propers anys. / Ajuntament de Barcelona

Barcelona

Gairebé quatre mesos després que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, anunciés que pagaria fins a 1.200 euros mensuals per cada pis turístic que passés a ser de lloguer social, només s’han aconseguit 22 pisos. Una xifra del tot “insuficient” segons la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, tenint en compte que a Barcelona hi ha 9.000 pisos turístics registrats.

En concret, cinc propietaris han cedit 22 apartaments turístics perquè tinguin un ús social durant els propers anys. Ho fan a canvi d'un lloguer d'entre 700 i 1.200 euros, despeses a banda, que paga l'Ajuntament de Barcelona.

S'han cedit dos blocs sencers a Camp de l'Arpa i el Poble-Sec i la resta de pisos, estan en sis altres edificis del Clot, Gràcia, Sagrada Família i Hostafrancs.

Ortiz demana més implicació del sector tenint en compte que els apartaments turístics porten mesos buits per la pandèmia i que hi ha centenars de famílies esperant un pis de protecció oficial. És un “primer pas important”, diu Ortiz, “però cal més compromís, especialment d’Apartur”.

Aquests 22 pisos allotjaran durant un o tres anys a 80 persones que ara estan en albergs a l'espera d'un pis de lloguer públic. En total a la ciutat hi ha 500 famílies en aquesta mateixa situació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00