Jueves, 03 de Diciembre de 2020

Otras localidades

"No he de posar el càrrec a diposició. Difícilment tindria la mateixa credibilitat amb els meus comissaris"

Davant un eventual retorn del major Trapero, el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, diu que "és el conseller qui ha de decidir el que més convé. Acceptaré la seva decisió, sigui quina sigui, amb tota normalitat"

El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha afirmat en una entrevista a l’Aquí Cuní que “s'ha produït una evolució important en l'independentisme cap als Mossos. Algú ha fet un relat del que no som” . També ha afegit que “ens van trobar en una situació de desconfiança de judicatura i fiscalia i de vegades altres cossos de policia cap els mossos. Treballem en processos junts. No entendre'ns significa no ser capaços de fer la nostra feina”

Pel que a un eventual retorn del major Trapero, el comissari en cap ha deixat clar que “que no he de posar el càrrec a disposició. Difícilment tindria la mateixa credibilitat per treballar amb els meus comissaris. No som entrenadors de futbol ni polítics, som funcionaris. Jo tinc el meu projecte però sóc conscient que és el conseller qui ha de decidir el que més convé. Acceptaré la seva decisió, sigui quina sigui, amb tota normalitat”

Pel que fa al desplegament de la policia catalana en els nous confinaments, ha explicat: “Confiem en la col·laboració ciutadana. Tot depèn de la conducta individual. Els Mossos no poden estar a cada casa ni a cada carrer. Catalunya és força gran i tenim 5.000 agents. Hem preparat un dispositiu ampli i progressiu, en col·laboració amb policies locals, amb més presència policial al matí i a partir de mig matí, incrementant els controls a les grans poblacions, vies ràpides i vies que connecten amb altres territoris de l'Estat. Hem repartit punts amb la Guàrdia Urbana. No volem que passi el que ha succeït a altres ciutats d'Europa. Busquem una mesura efectiva. Es controls no seran fixes seran dinàmics i els anirem aixecant. No volem col·lapsar la ciutat”

Sallent també ha comentat el tema dels desnonaments i el paper que hi juguen els mossos: “En desnonaments actuem com a policia judicial. Em dol que se situï sota els focus als Mossos d'Esquadra. A nosaltres no ens agrada fer desnonaments. Però vivim en un estat de dret amb unes regles i unes sentències que s'han de complir. A Ciutat Meridiana ens o can posar molt difícil, amb violència de les persones que eren a fora. Aquestes qüestions, la recol·locació de persones que han perdut l'habitatge, no és funció de la policia. L'administració té operadors que s'encarreguen de les polítiques socials”

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?