Sociedad
Iglesia católica

970 persones demanen a la Diòcesi que retiri el veto a Carme Mascaró com a catequista

Entre els signants del document hi ha nombrosos voluntaris de Càritas, catequistes, membres de grups de Revisió de Vida i, fins i tot, una monja

El Bisbat rep una forta contestació entre els fidels de base pel seu veto a carme Mascaró. / Arxiu/Ràdio Menorca

Mahón

Fins a 970 persones, la majoria molt vinculades a l’església han signat en quatre dies una carta de suport a Carme Mascaró, la catequista vetada pel Bisbat de Menorca després de casar-se pel civil amb una altra dona. La iniciativa d’aquesta carta és del Grup de Revisió de Vida de Ferreries i es suma a la que ja van fer els catequistes del centre de Sant Miquel on impartia doctrina na Carme Mascaró. Entre els signants hi ha moltes persones de l’Església, des de catequistes a voluntaris de Càritas, fins i tot una monja carmelita descalça, n’Anna Seguí que té molt clar que els creients també tenen coses a dir sobre la diòcesis i no només la jerarquia eclesiàstica. "Davant de fets com aquests ja no callarem" ha arribat a dir.

Seguí afirma que l’església ha de créixer a través de la pluralitat perquè tots els creients poden aportar, no només els dirigents del Bisbat. "El senyor Bisbe és una persona meravellosa, però nosaltres també i tots vivim la mateixa fe. L'Esgésia és unitat des de la pluralitat, ans el contrari seria uniformitat".

A la carta escrita s'assenyala que l'objectiu de la missiva és obrir un espai de diàleg i que es reconsideri el veto eclesial sobre na Carme Mascaró abans d’acabar l’any. També diuen sentir-se indignats per aquesta decisió de la Diòcesi que consideren allunyada dels Evangelis.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00