Sábado, 27 de Febrero de 2021

Otras localidades

SOCIETAT

Les barreres de seguretat a Iqoxe eren insuficients

És el que conclou un informe encarregat per la Generalitat de l'explosió a l'empresa química tarragonina el passat mes de gener.

Explosió a Iqoxe a finals de gener.

Explosió a Iqoxe a finals de gener. / ACN

Un informe encarregat per la Generalitat sobre l'explosió a l’empresa química IQOXE assegura que les barreres de seguretat eren insuficients i inadequades, des de la sala de control fins la detecció de fuites o incendis. A més, recomana revisar la proximitat amb la població d'aquests tipus de reactors per l'historial internacional d'accidents similars.

L'informe, de 84 pàgines, no conclou les causes de l'explosió, en part per la destrucció de proves clau, però apunta com a molt probable que la reacció química va descontrolar-se perquè les diferents barreres que ho haurien hagut d'impedir, o no existien o bé eren inadequades o van fallar. Apunta com a molt probable que un instant abans de l'explosió es produís un incendi i una fuita d'òxid d'etilè que no es van aturar i van desencadenar la deflagració. També recomana que es revisin els criteris d'autorització de plantes d'aquest producte per allunyar-los de la población, i inclou detalls com que no s'havia revisat el risc de la sala de control on va morir un dels treballadors.

És un document al qual ha tingut accés SER Catalunya que va ser encarregat per la Generalitat l'abril passat, tres mesos després de l'explosió, a la firma DNV GL Oil, amb seu a Hamburg, Alemanya. El govern català encara no l’ha fet públic, malgrat que el té des del juliol.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?