Viernes, 04 de Diciembre de 2020

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

El brot de Villablanca podria anar a més

El comitè d'empresa dóna pràcticament per fet que el brot del Villablanca creixi després dels nous cribratges a professionals i residents. L'equipament té actualment un brot de Covid-19 que afecta 138 persones: 103 usuaris i 25 professionals.

Villablanca Serveis Assistencials és una de les branques del Grup Pere Mata.

Villablanca Serveis Assistencials és una de les branques del Grup Pere Mata. / ACN

El comitè d'empresa dóna pràcticament per fet que el brot del Villablanca creixi després dels nous cribratges a professionals i residents. L'equipament té actualment un brot de Covid-19 que afecta 138 persones: 103 usuaris i 25 professionals. Claudio Parodi, president del comitè d'empresa de Villablanca Serveis Assistencials, ha passat aquest dijous pels micròfons del Soroll Camp de Tarragona, on ha assegurat que els nous cribratges amb proves PCR que s'estan fent a Villablanca podrien descubrir nous positius entre treballadors i interns.

El portaveu dels treballadors assegura que el centre estava molt millor preparat que a la primera onada, però que una situació com l'actual es podia produir. Apunta, això sí, que tot i que el servei que ofereixen està dirigit pel Grup Pere Mata, el responsable últim de casos com el que viuen és el Departament de Salut.

 

 

Parodi apunta que els membres de la plantilla estan fent molts esforços per contenir el brot i demana que el seu sou s'equipari als dels serveis que depenen del Departament de Salut. Ara, el servei es concedeix a l'empresa reusenca a través del de Treball, Afers Socials i Famílies. Pel que fa al fet que la situació actual no s'hagi fet pública fins una setmana després de conèixer el brot, apunta cap a la política d'empresa per gestionar aquest tipus d'informacions. 

Dificultats per mantenir les mesures de distanciament social

La direcció de Villablanca ha enviat un comunicat aquest dimecres on asseguren que el centre asseguren que s'han seguit, en tot moment, les indicacions del Departament de Salut a l'hora de realitzar PCR de forma regular. Apunten però que el perfil de persones que s'atenen a les seves residències, amb discapacitat intel·lectual o trastorns mentals, dificulta les mesures de prevenció. El comunicat afirma que es fa difícil que aquestes persones mantinguin l'ús de mascareta o la distància social de forma continuada i que això podria haver facilitat l'expansió del virus. L'empresa explica, també, que les famílies dels interns han estat informades en tot moment de la situació.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?