Sociedad

Els Reis Mags es queden sense cavalcada en algunes ciutats

Les rues estaran limitades pel tamany del municipi i no es llençaran caramels

Els patges del rei Baltasar llencen caramels als nens i nenes a la cavalcada de Reis a TerrassaGetty Images

Barcelona

La tradicional imatge de la nit de Reis amb carrers plens a vessar no es repetirà aquest Nadal en algunes ciutats de Catalunya. I tampoc veurem les corredisses típiques per arreplegar caramels perquè es recomana que no es llencin.

La directora general de Cultura Popular de la Conselleria de Cultura, Àngels Blasco, explicava a SER Catalunya que "la imatge dels Reis bellugant-se no és possible" aquest any de pandèmia, i que "la idea és pensar en un campament més que en una cavalcada".

Però la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, l'ha corregit dient que sí que hi pot haver cavalcades en moviment en funció del tamany del poble i evitant aglomeracions.

Cultura ha treballat un document amb el món local amb recomanacions que cada ajuntament adaptarà. El Procicat l'haurà d'aprovar previsiblement abans d'una setmana.

Es prioritzen espais delimitats per rebre a Ses Majestats -a l'exterior o a l'interior-, i amb control d'aforament. També que la gent pugui anar a veure els Reis durant tot el dia 5 de gener, i no només al vespre com és tradició.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00