Sociedad
Recursos hídricos

Les reserves d'aigua a Menorca creixen cinc punts i l'illa surt de la presequera

Tot i que octubre va ser un mes més sec del normal, el poc consum per manca de turistes fa créixer els aqüífers

Menorca incrementa les seves reserves d'aigua malgrat la poca pluja d'octubre. / CAIB.

Mahón

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 62 % el mes d’octubre, un percentatge que es manté igual al del mes passat però que millora respecte el 2019, quan pel mateix mes les reserves es trobaven al 52 %. A totes les illes hi ha hagut un lleuger ascens respecte el setembre excepte a Mallorca, on les reserves han disminuït un 1%, passant del 63% al 62%. Menorca és on s’incrementen més, passant del 55% al 60% seguida d’Eivissa on passen del 43% al 46% i Formentera on passen del 51% al 53%.

Pel que fa a la situació de les unitats de demanda (UD), la d’Eivissa continua en escenari de prealerta. La UD de Menorca surt de la situació de presequera mentre que la UD Tramuntana Nord hi torna a entrar. La resta es troben en situació de normalitat.

Les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia, indiquen que l’octubre ha estat sec i fred amb petites variacions. A nivell de les Illes Balears s’han acumulat un 21% menys de precipitacions de la mitjana. A Mallorca amb només 77% del que és normal i Menorca amb un 79% ha estat un mes sec mentre que a les Pitiüses amb un 15% ha estat molt sec. Tot i això, el percentatge interanual de precipitació és excedentari a Mallorca amb un 121% i a Menorca amb un 115%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00