Viernes, 27 de Noviembre de 2020

Otras localidades

El 'Gloria' fa aflorar jaciments inèdits sepultats al fons del mar

El Centre d'Arqueologia Subaquàtica custodia les calderes i una àncora d'un vaixell de vapor del segle XIX, emergit davant la costa de Begur

Fragments d'un vaixell datat possiblement del segle XX a Platja d'Aro

Fragments d'un vaixell datat possiblement del segle XX a Platja d'Aro / CASC-MAC

El temporal 'Gloria' de principis d'any ha fet aflorar jaciments inèdits que estaven sepultats al fons del mar, o bé restes arqueològiques que informacions orals i la documentació història feien pensar que seguien enterrades.

És el cas d'un vaixell de vapor del segle XIX que han trobat davant de la costa de Begur. N'han trobat les calderes i una àncora que conserva el cep de fusta i que han retirat del mar per protegir-la. També han salvat fragments d’un vaixell datat possiblement del segle XX a Platja d’Aro.

Àncora atribuïda a un vaixell de vapor del segle XIX, a Begur / CASC-MAC

A la costa de Salou, també han trobat un vaixell inèdit, amb artilleria inclosa, de finals del segle XIX; i a Calafell, vaixells d'època contemporània.

Restes d'un vaixell inèdit amb artilleria de finals del segle XIX, a Salou / CASC-MAC

La responsable del Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC), Rut Geli, explica com els han trobat: "L'acció del 'Gloria' ha generat moviment de sorra en el fons que ha fet que es destapessin jaciments inèdits fins a aquest moment".

També s’han trobat diferents peces aïllades -com un cep de plom d’una àncora-, així com munició i peces d’artilleria al llarg de la Costa Brava, en pobles com l’Escala, Sant Feliu de Guíxols i Tossa de Mar.

La tasca del CASC ha estat la d'inventariar totes les peces que han aflorat, documentar-les i, en el cas de les restes més singulars, protegir-les.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?