Sociedad

Els Pressupostos de l'Estat segueixen incomplint el traspàs de Rodalies

El ministeri tornarà a transferir directament a Renfe els recursos per pagar el servei de Rodalies i Regionals i no al govern català, que, n'és el titular

Un ren de Rodalies a l'estació de França de Barcelona / PxHere

Barcelona

Deu anys després, els Pressupostos Generals de l'Estat segueixen sense complir les condicions del traspàs de Rodalies. Segons avança SER Catalunya, el projecte de comptes per l'any que ve preveu que el govern espanyol transfereixi directament a Renfe els diners per cobrir el cost del servei de Rodalies i Regionals a Catalunya. El govern català insisteix que, si el ministeri paga directament a l'operadora, la Generalitat es queda sense una de les eines per pressionar l'empresa, si no ofereix la qualitat de servei acordada.

El departament de Territori demana des de fa anys que l'estat transfereixi al govern català els diners perquè el pagador de Renfe sigui la Generalitat, tal i com estableix l'acord del traspàs de Rodalies que es fa fer efectiu l'any 2010. El Ministre de Transports i Mobilitat, José Luis Ábalos, s'ha mostrat partidari de “perfeccionar” aquest traspàs , però, de moment, no hi ha canvis: segons el projecte de pressupostos, l'any que ve els 233 milions d'euros es tornaran a transferir a Renfe i no a la Generalitat. Són diners que serveixen per pagar el cost del servei de Rodalies i Regionals que no es cobreix amb la venda de bitllets.

El mes passat, en un acte organitzat per Foment del Treball, els empresaris li van demanar al ministre de Transports i Mobilitat més inversió i completar el traspàs de Rodalies. Fonts del ministeri recorden que el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat es pot modificar en la negociació que s'ha de fer, entre d'altres, amb els partits independentistes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00