Lunes, 23 de Noviembre de 2020

Otras localidades

Atención primaria

Sanitat publica la licitació del nou servei d'oncologia del Departament Xàtiva-Ontinyent

A més han publicat un telèfon al que cridar quan l'atenció primària estiga col·lapsada

Foto de les obres del que serà el nou servei d'oncologia

Foto de les obres del que serà el nou servei d'oncologia / Departament Xàtiva-Ontinyent

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat la licitació de les obres del nou Hospital de Dia i el servei d'oncologia de l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva. Aquestes obres que es duran a terme consisteixen en una reforma completa d'un espai situat al costat de les urgències de l'hospital, que en aquest moment es troba sense ús específic.

L'hospital compta ara amb un servei d'hospitalització de dia i un servei d'oncologia i hematologia que estan situats en la sisena planta. Amb les obres, es millorarà la prestació assistencial d'aquests serveis en millorar les instal·lacions. A més, la superfície del futur Hospital de Dia és de 840 m²

Per a això, la Conselleria de Sanitat invertirà més d'1,2 milions d'euros i s'estima que el termini d'execució de les obres sigui de 8 mesos, per la qual cosa està previst que a la fi de l'any que ve hagin finalitzat les obres. Quant al servei d'oncologia, disposarà d’una millora dels serveis i espais.

El coordinador del servei d'oncologia del Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent, Pedro López, pensa que així l'especialitat passarà a tindre unes instal·lacions dels segle XXI.

Una línia adicional davant el col·lapse de l'atenció primària

Des de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública han activat la línia addicional 961 839 000 per a reforçar l’accessibilitat telefònica als centres de salut. El nou número funciona des de les 8.00 fins a les 20.00, cada dia de la setmana, per a demanar, modificar o anul·lar cita telefònica amb Medicina de Família, Pediatria o Infermeria d’Atenció Primària.

En un comunicat, la conselleria ha informat que es tracta d’una solució complementària mentre Sanitat ‘articula una centraleta per a tota l’Atenció Primària’.

En cas de tindre dificultats per a contactar amb el centre de salut en el telèfon habitual, els ciutadans poden optar per a telefonar al número 961 839 000. La línia l’atenen 200 locutors preparats per a sol·licitar, canviar o anul·lar la cita telefònica amb Medicina de Família, Pediatria o Infermeria.

La persona interessada concerta amb el/la operadora un dia i una hora i, en el moment convingut, rep la trucada del seu metge/a de família, pediatra o infermera/o. Es tracta d'assistència telemàtica perquè la presencial, per a preservar la seguretat tant de pacients com de professionals, es reserva a casos urgents, no demorables o a aquells que els i les professionals sanitaris consideren necessaris.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?